В Естонії відкрилася виставка українського авангардного мистецтва
Категорія
Культура
Дата публікації

В Естонії відкрилася виставка українського авангардного мистецтва

В Естонії відкрилася виставка українського авангардного мистецтва
Джерело:  online.ua

В Таллінні, Естонія, відкрилася виставка українського авангардного мистецтва "Футуромаріння. Україна та авангард". Експонати були привезені до Таллінна, проте до цього виставка проводилася в київському мистецькому центрі Арсенал.

Джерело: ERR

Виставка українського авангардного мистецтва у Таллінні

6 квітня у художньому музеї Kumu відкрилася нова виставка "Футуромаріння. Україна та авангард".

Повідомляється, що колекція українського авангарду, яка привезена до Таллінна є частиною величезної виставки, проведеної два роки тому в київському художньому центрі Арсенал.

У ньому знаходилося понад 500 експонатівз різних українських музеїв, архівів та приватних колекцій.

Зазначаєтсья, що ще з того моменту виставка справила велике враження на працівників музею Kumu.

 І коли спалахнула війна, я хвилювалася. І те, що всі вони – із зони бойових дій, і вдалося це здійснити – такого досвіду у Kumu ще не було, - сказала директор KUMU Каді Поллі.

Що означають експонати виставки

Виставка "Футуромаріння. Україна та авангард" представляє новаторські мистецькі бачення майбутнього, що створювалися в Україні у 1910-х – 1920-х роках.

Фото — Скриншот

Повідомляється, що твори, які увійшли в експозицію є своєрідними радикальними мріями про майбутнє в живописі та кіномистецтві, сценографії, архітектурі та літературі.

Фото — Скриншот

Їх авторами є Олександра Екстер, Давид Бурлюк, Василя Єрмілов та багатьох інших. Твори надійшли з музеїв, які продовжують свою роботу і під час війни.

Кураторами проєкту виступили Ольга Мельник, Ігор Оксаметний, Вікторія Величко. Співорганізатором експозиції став "Мистецький Арсенал" у Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?