Обламають зуби. Кулеба відповів на зазіхання угорських ультраправих на Закарпаття
Категорія
Політика
Дата публікації

Обламають зуби. Кулеба відповів на зазіхання угорських ультраправих на Закарпаття

МЗС України
Дмитро Кулеба

Ультраправі угорські політики "обламають зуби" з мріями про повернення Закарпаття. У цьому переконаний міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Кулеба відреагував на заяви угорських ультраправих щодо Закарпаття

Кулеба на брифінгу з угорським колегою Петером Сійярто відповів на заяви угорських ультраправих про претензії щодо Закарпаття.

Ми розуміємо, що не всім хочеться, щоб між Україною та Угорщиною були гарні стосунки… Але якщо Путін обламав свої зуби об Україну, то окремі угорські політики, які висловлюють такі заяви, обламають їх тим більше. І ще раз у цьому контексті хочу подякувати Петеру за висловлення чіткої позиції уряду Угорщини.

Перед цим Сійярто сказав, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Війна триває майже два роки: ми виступаємо за територіальну цілісність і суверенітет України. Ми хочемо, щоб наші сусіди мали мир, — сказав угорський міністр.

Що сказали угорські ультраправі щодо Закарпаття

Напередодні лідер угорської партії Наша Батьківщина Ласло Тороцкаї заявив про претензії на Закарпаття у разі втрати української державності через вторгнення РФ.

Щодо війни в Україні, наше повідомлення дуже просте: негайне припинення вогню, мир і вирішення шляхом переговорів. Якщо ця війна закінчиться втратою Україною своєї державності, то як єдина угорська партія, яка займає таку позицію, дозвольте мені дати сигнал, що ми претендуємо на Закарпаття.

У 2022 році Тороцкаї на День незалежності Польщі побажав їй "знову мати спільний кордон з Угорщиною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?