Очільник Пентагону Остін доручив переглянути процедуру доступу до розвідданих США
Категорія
Світ
Дата публікації

Очільник Пентагону Остін доручив переглянути процедуру доступу до розвідданих США

Очільник Пентагону Остін доручив переглянути процедуру доступу до розвідданих США
Джерело:  online.ua

Міністр оборони США Ллойд Остін долучив переглянути процедуру доступу до розвідувальних даних США після витоку секретної інформації.

Джерело: Пентагон

У США переглянуть процедуру доступу до розвідданих

Остін доручив переглянути доступ до розвідувальних даних. Його проводитиме заступник міністра оборони з питань розвідки та безпеки.

Відповідно, я доручаю заступнику міністра оборони з питань розвідки та безпеки провести перегляд наших процедур доступу до розвідувальних даних, підзвітності та контролю в рамках Департаменту, щоб поінформувати наші зусилля щодо запобігання повторенню подібних інцидентів, - йдеться в заяві.

Остін підкреслив, що кожен військовослужбовець США, цивільна особа Міністерства оборони та підрядник, який має доступ до секретної інформації, має зобов’язання повідомляти про будь-яку підозрілу діяльність чи поведінку.

Як міністр оборони я також без вагань вживу будь-яких додаткових заходів, необхідних для захисту секретів нашої країни, — сказав Остін у заяві.

Що відомо про витік секретних документів Пентагону

На почтаку квітня низка іноземних видань повідомила, що у соцмережах опублікували секретні дані Пентагону, які містили оцінку спроможностей української армії, а також дані щодо союзників США, Близького Сходу, Китаю тощо.

Пізніше стало відомо, що документи з'явилися у мережі ще більше місяця тому та платформі Discord.

Серкретні документи публікував на сервері Discord 21-річний військовослужбовць Національної гвардії ВПС Массачусетса Джек Тейшейра. ФБР арештувало  його 13 квітня.

Його звинувачують у «передбачуваному несанкціонованому видаленні, зберіганні та передачі секретної інформації національної оборони».

В Україні заявили, що актуальних даних про стан української армії перед очікуваним контрнаступом документи не мали.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?