Очільниця Єврокомісії назвала причину "диванного скандалу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільниця Єврокомісії назвала причину "диванного скандалу"

Очільниця Єврокомісії назвала причину "диванного скандалу"
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен озвучила думку, що "диванний скандал" під час її візиту в Анкару разом з главою Євроради Шарлем Мішелем - це епізод нерівноправного ставлення до жінок. За словами політикині, вона відчувала себе "пораненою і самотньою".

Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Глава ЄК розповіла про деталі "диванного скандалу"

"Коли я прибула на цю нараду, в залі були камери. Завдяки камерам це невелике відео мого прибуття тут же розійшлося в інтернеті. Воно стало вірусним і спровокувало велику кількість гучних заголовків в газетах. Не треба було перекладати, коментувати. Кадри говорили самі за себе. Коли я прямувала в Туреччину два тижні тому, я хотіла, щоб до мене ставилися, як до голови Європейської комісії. Але цього не було. Я не знаходжу виправдань тому, як до мене поставилися, в договорі про Європейський союз. Мій висновок: таке сталося, тому що я жінка", - озвучила свою думку з цього приводу Урсула фон дер Ляйен.

Політикиня не приховує, що "відчула себе пораненою, самотньою як жінка і як європейка".

Чому спалахнув диванний скандал в ЄС

Гучний скандал розгорівся після того, як під час зустрічі президента Європейської ради Шарля Мішеля та очільниці Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн з турецьким лідеро Реджепом Таїпом Ердоганом в Анкарі стався неприємний інцидент.

На відео лідерів у багато прикрашеній залі засідань в Анкарі видно, як Ердоган і Мішель влаштовуються на позолочених стільцях, тоді як Урсула фон дер Ляєн, здається, не знає, де повинна сидіти.

В результаті вона влаштовується на дивані, на певній відстані від Ердогана і Мішеля, навпроти міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, який займає нижчий статус за типовим дипломатичним протоколом.

Після цього випадку чимало колег Урсули фон дер Ляйен почали бити на сполох, звинувачуючи президента Туреччини у сексизмі. Також в ЄС жорстко розкритикували Шарля Мішеля, який не заступився за главу ЄК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?