Одеський кінофестиваль 2024. Коли та де відбудеться подія
Категорія
Культура
Дата публікації

Одеський кінофестиваль 2024. Коли та де відбудеться подія

Фестиваль
Джерело:  online.ua

Одеський міжнародний кінофестиваль знову переїжджає. Цьогорічний 15-й кіноогляд знову проведуть в іншому місті – цього разу в Києві.

Коли відбудеться Одеський міжнародний кінофестиваль 

Одеський кінофестиваль 2024 пройде в столиці 12-20 липня 2024 року.

Крім оголошення дат і міста проведення, команда Одеського кінофестивалю також відкрила прийом заявок на участь у конкурсних програмах: у Національній та Міжнародній європейській.

Прийом заявок буде відкритий з 19 грудня 2023 року по 1 травня 2024 року. Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю, та надати всі зазначені в онлайн-формі матеріали.

Що відомо про ОМКФ

Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) був започаткований 2010 року для популяризації інтелектуального кіно серед українських глядачів, а також для підтримки та розвитку вітчизняного кінематографа.

За роки існування він зміг стати одним з найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі та  однією з найбільших подій української індустрії кіно.

Традиційно проходив щороку в середині липня та до 2021 року поєднував три конкурси: міжнародну, національну та європейську програми. Крім того, ОМКФ проводив позаконкурсні покази, індустрійні події, майстер-класи та презентації майбутніх кінопроєктів.

У різні роки гостями Одеського кінофестивалю були такі світові зірки як Катрін Деньов, Пітер Грінуей, Кілліан Мерфі, Кшиштоф Зануссі, Джон Малкович, Клаудіа Кардіналле, Даррен Аронофскі, Джеральдіна Чаплін та інші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?