Одомашнили пращури. У мережі помітили кумедну схожість тризуба з лапами динозаврів — фото
Категорія
Культура
Дата публікації

Одомашнили пращури. У мережі помітили кумедну схожість тризуба з лапами динозаврів — фото

Одомашнили пращури. У мережі помітили кумедну схожість тризуба з лапами динозаврів — фото
Джерело:  online.ua

У Facebook помітили цікаву схожість тризуба на лапи динозаврів. Користувачі жартують, що пращури українців одомашнили давно вимерлих тварин.

Джерело: Ярослав Белінський

Як тризуб схожий на лапу динозавра

Користувачі мережі зазначають, що донині не було одностайної думки щодо походження та значення тризуба, а їх загалом існує понад тридцять.

Одна з найрозповсюдженіших теорій говорить, що цей давній знак є містичним символом тривимірності світу. Інша версія стверджує, що це стилізоване зображення голуба — символа Святого Духу. Також є популярна версія, що нiбито тризуб — це сокiл, який атакує здобич. А дехто наполягає, що в тризубі зашифроване слово «воля».

Співзасновник Design4Ukraine Ярослав Белінський у своєму дописі пише, що наші предки використовували тризуб як своєрідний оберіг. Зображення тризуба археологи зустрічали в багатьох пам’ятках культури, датованих ще першим століттям нашої ери.

Белінський розповідає, що цей символ доволі простий і вживався в різних модифікаціях, подібні зображення намагалися знаходити у знакових системах і в Індії, і в давньому Єгипті, і в південній Америці.

Насправді, все значно цікавіше... Згідно найновіших досліджень британських вчених, форма Українського Тризуба походить від форми відбитків лап динозаврів, яких одомашнили наші пращури! Особливо прадавні українці шанували Двозуб — відбиток лапи з втраченим у бою пальцем, - жартує дизайнер.

У коментарях допису користувачі жартують, що це загальновідомий факт, що динозаври були основною тягловою силою в українців, які копали Чорне море.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?