Офіційно. Швеція передала Україні партію самохідних артустановок Archer
Категорія
Світ
Дата публікації

Офіційно. Швеція передала Україні партію самохідних артустановок Archer

Pal Jonson
Артустановки Archer

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон підтвердив передачу Україні 8 САУ Archer.

Швеція надала Україні САУ Archer

Швеція офіційно підтвердила передачу Україні восьми самохідних артилерійських установок Archer.

Про це заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

За його словами, це, безумовно, важливо для українців, оскільки система Archer має хорошу мобільність і високу точність.

Шведський уряд ухвалив рішення про передачу Україні САУ Archer у січні.

Радіус дії установки становить п'ять кілометрів. Для розгортання, відкриття вогню та від'їзду з місця потрібно лише кілька хвилин.

Уряд Швеції веде підготовку щодо передачі винищувачів

Politico пише, що протягом останніх тижнів правоцентристський уряд обережно готував ґрунт для можливого розміщення літаків в Україні після заяв Норвегії, Данії, Бельгії та Нідерландів про те, що вони планують відправити F-16 до Києва.

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон раніше заявив, що він доручив шведському військовому керівництву вивчити потенційний вплив надання різних типів підтримки винищувачам України, включаючи експорт або дарування літаків Gripen.

Військові мають доповісти про це до 6 листопада.

Нагадаємо, що Швеція вже відправила Україні переносні протитанкові ракети, бронетехніку та артилерійські системи. У 14-му пакеті були, зокрема, запчастини та боєприпаси до них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?