Офіційний Київ назвав Північний потік-2 "підривом безпеки" Європи
Категорія
Економіка
Дата публікації

Офіційний Київ назвав Північний потік-2 "підривом безпеки" Європи

Офіційний Київ назвав Північний потік-2 "підривом безпеки" Європи
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства закордонних справ звернули увагу європейської спільноти на небезпеку російського “Північного потоку-2”, який здатний підірвати енергетичну безпеку континенту.

Джерело: МЗС

За словами заступника міністра Євгенія Єніна, газогін, будівництво якого Москва не може довести до кінця, це елемент гібридної війни сьогоденного російського режиму. Його мета - підрив зокрема єдності демократичних держав Заходу.

Єнін проінформував про це радника державного секретаря Сполучених Штатів Дерека Шолле.

“Проєкт є не просто поганою угодою для Європи. Це – інструмент гібридної війни Росії, яким Кремль прагне підірвати енергетичну безпеку Європи та трансатлантичну єдність демократичних країн Заходу. В наших спільних інтересах – запобігти цим планам”, - наголосив Єнін.

Він зауважив, що американській стороні варто серйозно ставитися до енергетичних загроз, які наразі повстали перед Україною, США та Євросоюзом саме через “Північний потік-2”.

Представник Держдепу додав, посилення стратегічного партнерства Вашингтона й Києва мають все більш особливе значення саме для інтересів американської національної безпеки. Водночас російська зовнішня політика стає все дедалі агресивнішою.

Північний потік і США

Державний секретар Ентоні Блінкен нещодавно оголосив, Що будівництво кремлівського газогону - “доконаний факт”.

“Німеччина сіла за стіл переговорів, і ми активно з нею співпрацюємо... З практичної точки зору, я думаю, що фізичне завершення трубопроводу є доконаним фактом. І незалежно від санкцій проти цього суб’єкта та генерального директора, на наш погляд, нічого не змінилося б з точки зору фізичного завершення”, - пояснив американський топ-дипломат.

Водночас Україна та окремі держави ЄС продовжують виступати проти угоди, яка доведе проєкт до кінця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?