"Офшор 95". ОП знайшов нове виправдання для Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

"Офшор 95". ОП знайшов нове виправдання для Зеленського

"Офшор 95". ОП знайшов нове виправдання для Зеленського
Джерело:  online.ua

Керівництво Офісу президента України, коментуючи розслідування "Офшор 95", почало стверджувати, що глава держави Володимир Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства. Радник керівника ОП Михайло Подоляк пояснив офшорні схеми бізнесу колишніх років "особливостями ринку" тих часів.

Джерело: коментар Подоляка "УП"

В ОП відреагували на офшорне розслідування

"На мій погляд, необхідно об'єктивно оцінювати будь-яку інформацію. В "офшорному" матеріалі, уточню, мова йде про бізнес-події 2012 року і раніше. Про бізнес, який до речі, абсолютно ніколи не був пов'язаний з державними фінансами або державними адміністративними можливостями. Вельми показово, що журналісти не "накопали" взагалі нічого за період після інавгурації в 2019 році. Це абсолютно чітко свідчить, що президент Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства", - заявив Михайло Подоляк.

Представник ОП також почав скаржитися на те, що, мовляв, в розслідуванні про ранні періоди існування бізнесу Кварталу є дуже багато припущень та конспірології. Подоляк також звернув увагу на те, що практично в повному обсязі все це вже озвучувалося під час передвиборної кампанії 2019 року головним суперником Зеленського Петром Порошенком.

"Реанімувати зараз цю інформацію про частини бізнес-практик 2000-х або першої половини 2010-х років вважаємо дивним. Якщо згадати тодішній формат держави, то при владі були такі люди, як Янукович, в 2012 році міністром економіки у Януковича працював Порошенко. Логічно, що для всіх бізнесів у країні в той час актуальним завданням було - юридично захистити свої компанії і свої кошти від неправомірного вилучення з боку корумпованих чиновників", - додав Подоляк.

Представник ОП також почав стверджувати, що спроби прив'язати історію "Кварталу" до історії "Приватбанку" небазуються на фактах і є чистою конспірологією.

Коротко про розслідування "Офшор 95"

Українські журналісти із "Слідство. Інфо" 3 жовтня оприлюднили розслідування "Офшор 95", в якому розповідається про офшорні рахунки Володимира Зеленського, зокрема про те, що бізнес "Кварталу 95" стоїть на офшорній мережі. Центральною у ній є фірма Maltex Multicapital Corp, зареєстрована на Віргінських островах.

Окрім того, розслідувачі знайшли підтвердження причетності власника "Епіцентру" Олександра Гереги до бізнесу в анексованому Криму.

Також наголошується, що що менеджери компаній олігарха Ігоря Коломойського були причетні до захоплення контрольного пакета кіностудії на березі Чорного моря. А Борис Ложкін після призначення в Адміністрацію Президента Петра Порошенка купив дочці дорогу квартиру в центрі Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?