Венедіктова здивувала реакцією на розслідування "Офшор 95"
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова здивувала реакцією на розслідування "Офшор 95"

Венедіктова здивувала реакцією на розслідування "Офшор 95"
Джерело:  online.ua

4 жовтня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова прокоментувала резонансне розслідування "Офшор 95". Вона заявила, що дані щодо "Приватбанку" з розслідування "Слідства.Інфо" про офшорні компанії і відмивання коштів давно відомі слідству.

Джерело: Facebook-сторінка Ірини Венедіктової

Венедіктова прокоментувала розслідування "Офшор 95"

"Будь-якого роду інформація, що має стосунок до діяльності "Приватбанку", давно перебуває в розпорядженні наших колег із НАБУ, перевірялась раніше і перевіряється зараз практично "під мікроскопом". Іншими словами, для працівників правоохоронної системи весь цей матеріал не став і не міг стати сюрпризом. Детективи НАБУ (в рамках своїх компетенцій і обмежень щодо нерозголошення таємниці слідства) популярно пояснили своє бачення. Достовірність матеріалу – черговий знак питання. Юристи, вибачте, сприймають матеріал юридично, а не сценічно", - написала Ірина Венедіктова.

За словами генпрокурорки, її "по-справжньому зачепили: і професійно, і по-людськи" натяки розслідувачів на те, що саме її команда гальмує розслідування справ із орбіти "Приватбанку".

Венедіктова почала скаржитися, що натяк на бездіяльність ОГП – "чиста спекуляція", а також запевнила, вона "особисто взяла на себе відповідальність зсунути з мертвої точки розслідування цих кримінальних проваджень".

"Мотивувати співробітників правоохоронних органів рухати гучні справи, як ця, – завдання не з простих, бо олігархи – це не просто біда держави, це ще і влада, сила, непересічні можливості, грошовий ресурс, ЗМІ і багато чого іншого", - зазначила глава ОГП.

Також Венедіктова звернула увагу на те, що особисто вона не побоялася поставити свій підпис під підозрою подібним людям. Окрім того, генпрокурорка називає помилкою заяву розслідувачів про те, що її команда проігнорувала їхній запит. Як стверджує генпрокурорка, "Слідству. Інфо" відповіли на запит – там вказали, що "інформація на цьому етапі є закритою".

Коротко про розслідування "Офшор 95"

Українські журналісти із "Слідство. Інфо" 3 жовтня оприлюднили розслідування "Офшор 95", в якому розповідається про офшорні рахунки Володимира Зеленського, зокрема про те, що бізнес "Кварталу 95" стоїть на офшорній мережі. Центральною у ній є фірма Maltex Multicapital Corp, зареєстрована на Віргінських островах.

Окрім того, розслідувачі знайшли підтвердження причетності власника "Епіцентру" Олександра Гереги до бізнесу в анексованому Криму.

Також наголошується, що що менеджери компаній олігарха Ігоря Коломойського були причетні до захоплення контрольного пакета кіностудії на березі Чорного моря. А Борис Ложкін після призначення в Адміністрацію Президента Петра Порошенка купив дочці дорогу квартиру в центрі Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?