Окопні свічки для ЗСУ: як кожен охочий може допомогти українській армії
Категорія
Україна
Дата публікації

Окопні свічки для ЗСУ: як кожен охочий може допомогти українській армії

Окопні свічки для ЗСУ: як кожен охочий може допомогти українській армії
Джерело:  online.ua

Український волонтер Дмитро Приходько розповів про ще один спосіб допомоги Збройним силам України — це окопні свічки, які пригодяться нашим воїнам на фронті. Що таке окопні свічки та як кожний охочий може посприяти їх виготовленню — читайте в матеріалі.

Джерело: Фейсбук-сторінка Дмитра Приходька

Що таке окопна свічка

Як пояснює Дмитро Приходько, окопна свічка - чудовий винахід, який допомагає вижити у скрутних умовах. Зважаючи на розміри свічки, її можливості вражають, адже вона може не лише оосвітити й обігріти невелике приміщення, а й доможе підсушити одяг, приготувати їжу, розпалитижж багаття з мокрої деревини. Ба більше, окопна свічка не боїться вологи та поривів вітру. Її можна багаторазово гасити та запалювати знову.

Волонтер звертає увагу на те, що маленька баночка активно горить мінімум протягом 1 години, баночка з-під рибних консерв - близько 3 годин, з-під горошку - до 8 годин.

Як долучитися до виробництва окопних свічок

1. Потрібно знайти вдома або ж попросити у сусідів та знайомих консервних бляшанок (не пивних банок, а саме з під консерв - не вище ніж банка горошку), свічок (воскових, парафінових, нових, старих, великих, маленьких, будь-яких) і коробок з гофрованого картону (з великими сотами);
2. Після цього бляшанки треба помити, зняти етикетки, при потребі обтиснути гострі краї обценьками;
3. Далі гострим ножем нарізати картон впоперек гофри на смужки шириною трохи менше, ніж висота бляшанки (на 3-5 мм);
4. Закрутити смужки тугеньким равликом і вставити в бляшанку.
5. Фінальний етап - скласти бляшанки і все раніше зібране в коробку і відправити волонтерам, які виготовляють окопні свічки. До прикладу, Дмитру Приходьку.

Згаданий лайфхак можна повторювати безкінечно довго, аж до самої перемоги! - зазначає волонтер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?