Росіяни хочуть "тихо" завербувати на війну ще 400 тисяч росіян – WP
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни хочуть "тихо" завербувати на війну ще 400 тисяч росіян – WP

Росіяни хочуть "тихо" завербувати на війну ще 400 тисяч росіян – WP
Джерело:  online.ua

Російські чиновники хочуть "тихо" завербувати у 2023 році на війну з Україною більше 400 тисяч росіян. Здебільшого за рахунок контрактників із малозабезпечених сімей.

Джерело:The Washington Post

Окупанти хочуть "тихо" завербувати на війну ще 400 тисяч росіян

Окремо від мети завербувати 400 000 чоловіків для участі у війні цього року, в оновленій інформації ЦРУ йдеться про те, що чиновники Міноборони Росії "повідомили про підтримуваний Путіним план" завербувати понад 415 000 контрактників у 2023 році. Ця цифра, ймовірно, є частиною публічно оголошеного міністром оборони Сергієм Шойгу плану розширення Збройних сил до 1,5 мільйона з 1,15 мільйона до 2026 року. Згідно з планом, солдати-контрактники повинні складати майже половину від загальної кількості особового складу, - повідомили в джерелі.

Повідомляється, що у середині лютого президент РФ Володимир Путін "нібито підтримав" пропозицію своїх військових "тихо набрати" 400 тисяч додаткових військових протягом 2023 року для війни в Україні.

У документі, віднесеному до категорії щоденних розвідувальних зведень ЦРУ, зазначено, що інформація ґрунтується на "звіті розвідки сигналів", тобто вона була отримана шляхом перехоплення або підслуховування розмов російських військових чиновників.

Реакція суспільства на мобілізацію в РФ

Потреба у додатковій мобілізації може ще більше відштовхнути громадськість від Путіна, тому в Кремлі вирішили залучити регіональних губернаторів до призовних кампаній і продовження залучення чоловіків з російських в'язниць.

Крім того, відзначається, що внутрішні російські спецслужби навіть між собою не повідомляють достовірної інформації про втрати російської сторони.

Так, в одному з документів йдеться про те, що ФСБ наприкінці лютого поставила під сумнів внутрішні військові оцінки, стверджуючи, що вони не враховують загибель солдатів, які воювали з нерегулярними формуваннями.

В документі йдеться про те, що за даними ФСБ, "фактична кількість поранених і вбитих в ході бойових дій росіян наближається до 110 000".

Найближчою метою Росії, схоже, є набір 415 тисяч контрактників, з яких "300 000 служитимуть резервом, а 115 000 сформують нові підрозділи або поповнять недоукомплектовані частини, виходячи з поточних оцінок, що російські війська в Україні мають дефіцит у 50 000 бойових і 40 000 резервних військовослужбовців".

У документі зазначається, що проти плану виступили деякі російські економічні чиновники, стурбовані потенційним впливом на цивільну робочу силу.

За оцінками західних розвідок, Росія почала своє вторгнення в лютому 2022 року силами близько 150 000 осіб.

Під час "часткової мобілізації" минулої осені було призвано понад 300 000, а ще 50 000, як вважають, воюють в Україні у складі групи найманців "Вагнера". Також невідома кількість чоловіків, примусово мобілізованих на території окупованих Донецької та Луганської областей.

Згідно з витоком документів, за оцінками США, Росія втратила від 189 500 до 223 000 осіб, з яких до 43 тисяч загинули.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?