Окупанти жорстко обстріляли Сумщину та Запоріжжя
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти жорстко обстріляли Сумщину та Запоріжжя

Окупанти жорстко обстріляли Сумщину та Запоріжжя
Джерело:  online.ua

Через мінометний обстріл кремлівською окупаційною армією населених пунктів на кордоні з РФ на Сумщині постраждала 48-річна місцева жителька, нищено 1 і пошкоджено щонайменше 9 будинків, електроопору.

Джерело: пресслужба прокуратури Сумської області

Наслідки ворожих обстрілів Сумської та Запорізької областей 

Представники прокуратури за даними слідчих дій визначили, що 19 червня 2022 року з 3 год по 5 год 30 хв ранку російські військовослужбовці, застосовуючи заборонені міжнародним правом засоби ведення війни, з території РФ обстрілювали з мінометів місто Середина-Буда Шосткинського району Сумської області.

Через обстріли розпочалась пожежа. Вогнем знищено житловий будинок, іще пошкоджено щонайменше 9 будинків, господарчі споруди тощо.

48-річна цивільна жінка отримала тілесні ушкодження.

Також у результаті обстрілів пошкоджено електроопору та обірвано дроти.

Проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Між тим представники поліції Запорізької області повідомили, що протягом минулої доби кремлівська окупаційна армія обстріляла населений пункт Гуляйполе, влучивши у багатоповерхівку та не менше 10 приватних будинків.

В результаті, в них зруйновані дахи, пошкоджені двері та вікна в будівлях. На території домоволодінь від розриву ракет залишилися посіченими парканні огорожі, також пошкоджені гаражні приміщення та господарчі будівлі. Інформації щодо травмованих не надходило, - зазначають правоохоронці.

Фото - npu.gov.ua

Також повідомляється, що, окрім приватних будинків, російські агресори поцілили по чотирьох магазинах і місцевому поштовому відділенні. Під час обстрілу рашисти пошкодили фасади торгівельних точок, також значних деформацій зазнали двері та вікна у продовольчих приміщеннях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?