Олімпіада-2022: в української спортсменки виявили допінг
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада-2022: в української спортсменки виявили допінг

Олімпіада-2022: в української спортсменки виявили допінг
Джерело:  online.ua

В української лижниці Валентини Камінської під час тестування виявили три заборонених речовини. Міжнародне агентство тестування проводить розслідування, на цей час атлетку усунуто від змагань.

Джерело: Міжнародне агентство тестування

У Камінської знайшли допінг на Олімпіаді-2022

Міжнародне агентство тестування (ITA) повідомило, що допінг на пробу, що був взятий у лижниці Валентини Камінської, виявився позитивним. У пробі знайшли анаболічний стероїд і два стимулянти, які знаходяться у списку заборонених Всесвітнього антидопінгового агентства.

Зразок був зібраний ITA уповноваженим органом тестування та управління результатами Міжнародного олімпійського комітету (МОК) під час антидопінгового контролю під час змагань 10 лютого 2022 року в Чжанцзякоу, Китай. Результат був повідомлений акредитованою WADA лабораторією Пекіна 15 лютого 2022 року, - зазначили в ІТА.

Там розповіли, що спортсменка була поінформована про цю справу і тимчасово відсторонена від змагань до вирішення питання відповідно до Всесвітнього антидопінгового кодексу та антидопінгових правил МОК, що застосовуються до Зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року.

Це означає, що їй заборонено брати участь у змаганнях, навчанні, тренуванні чи участі в будь-яких видах діяльності під час Зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Камінська має право оскаржити накладення тимчасового відсторонення в Спортивному арбітражному суді.

У Міжнародному агентстві тестування заявили, що оскільки справа триває, подальших коментарів під час поточного провадження не буде.

34-річна лижниця не показала успішних результатів на Олімпіаді. Вона змагалася у трьох гонках, 8, 10 та 12 лютого проте найкращим місцем, яке вона посіла, було 70-те місце у спринті.

У десятикілометровій гонці Камінська зайняла 79-те місце.

Допінг-скандали на Олімпіаді

Що важливо розуміти, українка вже третя спортсменка, звинувачена у допінгу на цьогорічних

Олімпійських іграх у Пекіні. Раніше допінг знайшли в гірськолижниці з Ірану Хусейн Савех-Шемшакі та російської фігуристки Каміли Валієвої.

Валієву від змагань не відсторонили, що викликало обурення у спортивних колах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?