Олімпіада в Токіо: міністр спорту ухвалив неочікуване рішення через результат України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: міністр спорту ухвалив неочікуване рішення через результат України

Олімпіада в Токіо: міністр спорту ухвалив неочікуване рішення через результат України
Джерело:  online.ua

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт звернув увагу на те, що Олімпіаду у Токіо наша країна завершила з 19 медалями. За його словами, щоб українські спортсмени у 2024 році в Парижі показали кращі результати, потрібно змінити головних тренерів у збірній.

Джерело:  Суспільне спорт

Міністр спорту України анонсував зміну головних тренерів

Як стверджує міністр, кількість медалей збірної на Олімпіаді-2020 можна вважати успіхом, попри те, що не всім українцям вдалося створити конкуренцію світовим лідерам.

Гутцайт також розповів, що буде аналізувати кожен вид спорту окремо та обговорюватиме план розвитку й необхідних змін з представниками федерацій.

Він також звернув увагу на те, що влада надала максимальну підтримку спортсменам і свою частину роботи виконала

"До Олімпійських ігор міністерство зробило все те, що було потрібно... Усі федерації написали листи відомству, де вказали, чого потребують, а держава у свою чергу виконала все для спортсменів.  "Загалом 19 медалей – це великий успіх України. Ми складно розпочинали цю Олімпіаду. Ми бачили, який був тиск на наших спортсменів. Бачили, як наші українські гранди не отримували медалі. Ми в першій двадцятці за кількістю медалей: ми посіли 16-те місце. Я вважаю, що це успіх, і потрібно про це говорити і кричати", - наголосив Вадим Гутцайт.

Міністр також звернув увагу на те, що у нас 23 спортсмени були поруч з медаллю й посіли 4-6-ті місця. Це підтверджує той факт, що потенціал є.

"Сто відсотків будемо міняти головних тренерів, збиратись з федераціями, дивитися їхні плани на майбутнє. Тому що в 2024 році в Парижі нам потрібно, щоб не тільки перемагали одні види спорту, а й додалися ті, в кого є історія на Олімпійських іграх. Усі тренери повинні знати, що вони мають відповідати за виступ своїх спортсменів", - наголосив міністр спорту.

Що важливо розуміти, Україна офіційно посіла 44 місце серед 206 країн-учасниць Олімпіади-2020, й стала 16-тою за загальною кількістю здобутих нагород. 153 спортсмена, які вийшли на старт, вибороли 19 олімпійських медалей (1 золоту, 6 срібних та 12 бронзових) для України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?