Оновлення Кабміну — хто отримав посади міністрів
Категорія
Політика
Дата публікації

Оновлення Кабміну — хто отримав посади міністрів

Оновлення Кабміну — хто отримав посади міністрів
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 4 листопада Рада призначила кількох нових членів Кабміну. Міністром оборони став Олексій Резніков, віцепрем'єром – міністром з питань реінтеграції окупованих територій – Ірина Верещук, Павло Рябікін став міністром з питань розвитку стратегічних галузей промисловості, Юлія Свириденко – першим віцепрем'єром – міністром економіки, в.о. міністра екології став Руслан Стрілець.

Джерело: онлайн-засідання Ради

Олексій Резніков очолив Міністерство оборони

Міністром оборони став Олексій Резніков, раніше він був віцепрем’єр-міністром та очолював Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Варто зазначити , що за президентства Володимира Зеленського, це вже третє призначення на цій посаді.

Судячи з біографії, окрім строкової служби у повітряно-десантних військах він ніколи не був пов'язаний з армією, У своїй професійній кар’єрі він більше займався адвокатською діяльністю, раніше він здобув юридичну освіту в Львівському національному університеті ім.Франка.

Не всі його адвокатські справи набували розголосу в медіа, але було декілька гучних. Йдеться, зокрема, про відстоювання інтересів експрезидента Віктора Ющенка після третього туру президентських виборів у 2004 року та захист інтересів Віктора Пінчука та Ріната Ахметова у справі приватизації "Криворіжсталі".

Міністерство з питань реінтеграції очолить Ірина Верещук

Місце Резнікова на посаді глави Міністерства з питань реінтеграції займе Ірина Верещук, якій довгий час прогнозували ключову посаду в Міноборони. Верещук заявила, що вважає своїми пріоритетними завданнями забезпечити належне фінансування проєктів з реінтеграції, мобілізувати фінансові зусилля міжнародних партнерів для реалізації проєктів з Донбасу і Крим. Вона вважає важливим створення спеціалізованої державної установи "Український національний центр розбудови миру"

Головним пріоритетом Верещук назвала роботу із молоддю.

"Саме для них і з ними ми будемо повертати наш Крим і Донбас. Я буду приділяти особливу увагу питанням освіти й працевлаштування молоді з тимчасово окупованих територій. Ми хочемо, щоб нова сторінка їхнього життя починалась із переїзду на підконтрольну територію, де на них чекатимуть толерантні люди, якісна освіта, робота іпотека, гарні друзі й можливість створити сім’ю", – підсумувала посадовиця.

Міністром з питань розвитку стратегічних галузей промисловості став Павло Рябікін

Павло Рябікін, який обіймав посаду голови Митної служби, став міністром з питань розвитку стратегічних галузей промисловості.

Як і новий міністр оборони, він має правничу освіту і є юристом-міжнародником з дипломом та аспірантурою Київського університету імені Тараса Шевченка, а стажування проходив в університетах Ляйпцига та Кіля.

Кандидатура Рябікіна отримала найменшу підтримку у залі: 237 голосів «за», 2 – «проти», 86 – утрималися, 35 – не голосували.

Міністром економіки стала Юлія Свириденко

Юлію Свириденко з Офісу президента призначили першим віцепрем'єр-міністром – міністром економіки.
Наразі вона прийшла в уряд з офісу президента, але у 2019-2020 вже працювала в Кабміні на посаді заступниці міністра економіки - і в уряді Олексія Гончарука, і в уряді Дениса Шмигаля.

Родом з Чернігова. Свириденко у 2018 виконувала обов'язки голови місцевої ОДА.
За її кандидатуру проголосували 256 нардепів, 11 були проти, 64 – утрималися, 29 – не голосували.

В.о міністра екології стане Руслан Стрілець

Місце напередодні звільненого з посади міністра екології Романа Абрамовського займе перший заступник Руслан Стрілець. Але наразі він працюватиме на посаді як виконуючий обов'язки.

Посадовець свого часу здобув вищу освіту за чотирма спеціальностями: "Міжнародна економіка", "Правознавство", "Екологія та охорона навколишнього середовища" та "Публічне управління та адміністрування".

Читайте також:

  • Франція та Німеччина були проти залучення США до нормандського формату — Лавров.

  • Київ оцінив ймовірність проведення нормандської зустрічі глав МЗС.

  • У Путіна влаштували скандал генсеку НАТО через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?