ООН б'є на сполох через нову економічну загрозу для людства
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН б'є на сполох через нову економічну загрозу для людства

ООН б'є на сполох через нову економічну загрозу для людства
Джерело:  online.ua

Експерти Організації Об’єднаних Націй звернули увагу на надзвичайно стрімке зростання цін на продукти харчування, яке зареєстрували буквально у всіх країнах світу.

Джерело: BBC

Згідно зі статистикою міжнародної структури, ціни зростають найбільш стрімкими темпами за останнє десятиріччя.

За індексом цін на продукти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, у статистику потрапляють світові ціни зокрема на зернові, олійні культури, молочні продукти, м’ясо й цукор.

У травні ціни на відповідну продукцію збільшилися на 39,7% - це стало найбільш суттєвим зростанням за один місяць за останні 10 років. Подібний рівень був зареєстрований востаннє у жовтні 2010 року.

Перебої на ринку, а також у процесі постачання продукції, пов’язані перш за все з обмеженнями пересування, які своєю чергою стали наслідками введення тотального карантинного режиму по всьому світу. Саме вони стали причинами дефіциту на місцевих рівнях споживання та спровокували підвищення цін у таких масштабах.

Наразі експерти констатують, що є причини побоюватися більш серйозних темпів інфляції. Також вони звернули увагу на ризики стосовно відновлення світової економіки на тлі довготривалої пандемії коронавірусу COVID-19.

Коронакриза в Україні

Становище української економіки на тлі довготривалої кризи, спровокованої коронавірусом COVID-19 і карантином, продовжує залишатися складним, однак з’явилася позитивна тенденція. Навесні це підтвердили на рівні Міністерства розвитку економіки й торгівлі.

“У другому кварталі 2021 року економічне відновлення хоч і продовжуватиме залежати від частоти, тривалості та ступеню жорсткості карантинних обмежень, проте з урахуванням низької бази порівняння минулого року та процесів вакцинації як у світі, так і всередині країни, вийде на позитивний тренд”, - стверджують українські експерти.

Водночас в українському уряді відмовилися від ідеї державного регулювання цін на окремі категорії продуктів, що може спровокувати дефіцитне становище.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?