ООН опублікувала фінальний звіт щодо ситуації в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН опублікувала фінальний звіт щодо ситуації в Україні

ООН опублікувала фінальний звіт щодо ситуації в Україні
Джерело:  online.ua

Керівництво ООН нарешті опублікувало звіт щодо ситуації в Україні, в якому йдеться про збільшення порушень "тиші" на Донбасі, а також стрімкий ріст кількості жертв серед мирного населення на 51%.

Джерело:  звіт  ООН

Експерти ООН оцінили ситуацію в Україні

"Протягом розглянутого періоду кількість порушень режиму припинення вогню в зоні конфлікту значно збільшилася в порівнянні з попереднім півріччям, що призвело до зростання числа жертв серед цивільного населення і випадків пошкодження цивільних об'єктів. УВКПЛ зафіксувало 62 жертви серед цивільного населення, що мали місце в звітному періоді: 15 загиблих (11 чоловіків, троє хлопчиків і одна дівчинка) і 47 поранених (30 чоловіків, 13 жінок, три хлопчики і одна дівчинка), що на 51 відсоток більше в порівнянні з попереднім півріччям", - йдеться в документі.

Окрім того, в ООН не приховують, що вони вкрай стурбовані конституційною кризою, яку спровокувало відстороненням від посади, звільнення і кримінальне переслідування двох суддів Конституційного Суду. За словами експертів, саме дії української влади ставлять під загрозу незалежність судової влади та верховенство права в країні.

Також представники ООН звертають увагу на те, що в анексованому Криму Росія продовжує обмежувати свободу мирних зібрань. Вказано, що вдалося задокументувати факти катувань і жорстокого поводження з боку ФСБ та порушення права на справедливий судовий розгляд.

В документі йдеться й про те, що на переважній більшості зборів "правоохоронні органи забезпечили належних заходів безпеки", а також "стали рідше відбуватися напади на опозиційну політичну партію "Партія Шарія".

"УВКПЛ назвав закриття телеканалів нардепа Тараса Козака через санкції таким, що не відповідають міжнародним стандартам про право на свободу вираження поглядів. ООН задокументувала шість випадків дискримінації, насильства та прояви нетерпимості стосовно осіб, що належать до груп меншин", - сказано в повідомленні.

Читайте також:

  • В ОРДЛО обурені відпочинком дочки Пушиліна в Дубаї за народні гроші.

  • СЦКК констатувала найпотужніше загострення на Донбасі з 2015 року.

  • У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?