ООН закликала весь світ не фінансувати проєкти з викопного палива
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН закликала весь світ не фінансувати проєкти з викопного палива

ООН закликала весь світ не фінансувати проєкти з викопного палива
Джерело:  online.ua

Організація Об’єднаних Націй виступила із закликом до всієї світової спільноти з приводу видобутку викопних різновидів палива. Генеральний Секретар Антоніу Гуттеріш закликав не фінансувати такі проєкти.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За його словами, зокрема міжнародним фінансовим структурам не варто кредитувати відповідні ініціативи. Він виступив під час конференції “Петерсберзький кліматичний діалог”.

“Такі вкладення лише посилюють наше скрутне становище. Вони навіть не рентабельні. Викопні види палива зараз дорожче поновлюваних джерел енергії. Нам потрібно, щоб акціонери багатосторонніх банків розвитку і фінансових інститутів працювали з керівництвом цих банків над фінансуванням низьковуглецевих, стійких до зміни клімату проєктів розвитку, які відповідають меті неперевищення 1,5-градусної межі”, - наголосив Гуттеріш.

Генсек ООН звернувся особисто до лідерів країн “Великої сімки” щодо взяття на себе ініціативи та зобов’язань з фінансування боротьби проти кліматичних змін на наступні 5 років. Він звернув увагу на необхідність для окремих країн таким чином подвоєння кліматичних зобов’язань.

Керівник організації вказав на температуру планети за підсумками 2020 року, яка виявилася вищою на 1,2 градуса Цельсія за часи доіндустріальної епохи

“Це небезпечно близько до 1,5-градусному межею, зазначеною в науковій спільноті. Ми все ще рухаємося до катастрофічного підвищення температури на 2,4 градуса до кінця століття. Ми дійсно стоїмо на краю прірви”, - резюмував Гуттеріш.

Він також додав, пріоритетом боротьби проти кліматичних змін має бути припинення вугільної генерації до 2030 року серед держав Організації економічного співробітництва та розвитку, а серед усіх інших - до 2040 року.

Міжурядова група експертів ООН зі зміни клімату вважає, викиди у порівнянні з 2010 роком до 2030-го повинні знизитися на 45%. Тільки за таким сценарієм людство уникне зростання світової температури на 1,5 градуса.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?