ООН заявила, що світ опинився на межі глобальної катастрофи
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН заявила, що світ опинився на межі глобальної катастрофи

ООН заявила, що світ опинився на межі глобальної катастрофи
Джерело:  online.ua

20 вересня генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернув увагу міжнародної спільноти на те, що наразі світ перебуває на межі катастрофи через стрімкі зміни клімату. За його словами, поки у людства є можливість уникнути критичних наслідків. З такоюзаявою Гутерріш виступив під час конференції з питань клімату.

Джерело: ООН

ООН б'є на сполох через кліматичні зміни

За словами очільника ООН, поки нам не вдалося досягти кількох вкрай важливих цілей у боротьбі зі зміною клімату.

"Світ рухається до катастрофи – може відбутися потепління на 2,7 градуса замість 1,5, як всі раніше домовилися обмежити",– наголосив Антоніу Гутерріш.

Чи є ще шанс запобігти критичним змінам

Представники ООН звертають увагу на те, що будь-яке потепління, вище ніж на 1,5 градуса, стане катастрофою. Щоб врятувати світ від таког моторошного сценарію, необхідно до 2030 року скоротити викиди на 45%. Як стверджує Гутерріш, лише так вдасться досягти вуглецевої нейтральності до 2050-х років.

Що важливо розуміти, найбільше викидів припадає на країни G-20. За словами вчених, йдеться про майже 80%. Керівництіо ООН закликає країни поступово припиняти використання вугільних електростанцій, оскільки саме вони забруднюють навколишнє середовище.

Не можна також не звернути увагу на те, що літо-2021 в Європі стало найспекотнішим за всю історію спостережень. Як уже згадувалося раніше, температури у Середземномор'ї побили рекорди зі значним відривом.

"Раніше науковці розповіли, що кількість стихійних лих у світі за останні 50 років зросла аж у 5 разів. Такі дані оприлюднили у Всесвітній метеорологічній організації. Причина цьому – зміна клімату, адже глобальна температура повітря підвищилася. Водночас варто відзначити, що катаклізми забирають життя меншої кількості людей, ніж раніше", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?