Орбан назвав Україну "фінансово неіснуючою країною". У РФ вже схвалили його заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан назвав Україну "фінансово неіснуючою країною". У РФ вже схвалили його заяву

Орбан назвав Україну "фінансово неіснуючою країною". У РФ вже схвалили його заяву
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає Україну "неіснуючою у фінансовому сенсі країною". У РФ Орбана назвали "молодцем".

Джерело: Magyar Nemzet

Орбан зробив скандальну заяву про Україну

За словами угорського прем’єра, як тільки США та Євросоюз "вирішать більше не фінансувати функціонування української держави, війна негайно закінчиться".

Україна у фінансовому сенсі неіснуюча країна, вона не може сама себе фінансувати. Питання стоїть про те, чи ми утримуємо Україну, чи ні. Щойно ми скажемо "ні" – війна закінчиться, - сказав Орбан.

Він заявив, що угорські платники податків також підтримують Україну через спільний європейський бюджет, тому "є поганим, що в Україні переслідують угорську меншину".

Ми платимо українцям пенсії та зарплати, ми підтримуємо їхню державну адміністрацію, їхню охорону здоров'я, - сказав Орбан, додавши, що зрозуміло, що такий стан справ не може зберігатися в довгостроковій перспективі.

Заступник секретаря Ради безпеки РФ Дмитро Мєдвєдєв похвалив заяву Орбана.

Молодець, сміливо і точно для європейського політика. Можна лише додати, що як тільки закінчиться західне фінансування, закінчиться сама Україна, – сказав Мєдвєдєв.

Ставлення Угорщини до російського вторгнення

Країна заявляє, що підтримує територіальні цілісність України, проте постійно виступає за припинення вогню та початок переговорів.

Угорщина відмовилася підтримувати санкції ЄС проти російських газу та нафту та отримала від блоку дозвіл на покупку ресурсів у РФ.

Також країна виступає за зняття санкцій проти РФ, які вона вважає неефективними.

Будапешт кілька разів блокував фінансову допомогу ЄС Україні. З боку угорських посадовців постійно лунають заяви про "утиски прав угорської меншини" в Україні. Через це країна буде блокувати вступ України в ЄС та НАТО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не бачить перспектив покращення стосунків між Києвом та Будапештом, поки при владі залишається уряд Віктора Орбана.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?