Орбан відмовляється обговорювати нафтове ембарго РФ на майбутньому саміті ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Орбан відмовляється обговорювати нафтове ембарго РФ на майбутньому саміті ЄС

Орбан відмовляється обговорювати нафтове ембарго РФ на майбутньому саміті ЄС
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виключив можливість обговорення запропонованого ЄС нафтового ембарго Росії на саміті лідерів наступного тижня, що є новим ударом по зусиллям Союзу здобути підтримку шостого пакету санкцій.

Джерело: Financial Times

Угорщина не хоче обговорювати нафтове ембарго на саміті ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини звернувся до президента Європейської ради Шарля Мішеля, сказавши, що його країна не може підтримати санкції без детальнішої інформації про фінансування ЄС, яке може допомогти Будапешті відмовитися від російської нафти.

Відмова Орбана обговорювати пакет блокує плани Брюсселя покласти край залежності блоку від російської нафти.

Обговорення пакету санкцій на рівні лідерів за відсутності консенсусу було б контрпродуктивним. Це лише підкреслить наші внутрішні розбіжності, але не дасть реального шансу вирішити їх. Тому я пропоную не розглядати це питання на наступному засіданні Європейської Ради, - сказав він.

Європейська комісія витратила більшу частину травня на те, щоб залучити країни-члени до свого шостого пакету санкцій, який включатиме поетапне ембарго на російську нафту.

Вона намагалася переконати Угорщину підтримати пакет, а також інші країни, які не мають виходу до моря, які сильно залежать від російської нафти, такі як Словаччина та Чехія.

Орбан попередив, що запропоновані санкції спричинять «серйозні проблеми з постачанням» в Угорщині та підірвуть її життєво важливі інтереси енергетичної безпеки, створивши «ціновий шок» для домогосподарств та економіки країни.

Орбан сказав, що Угорщині потрібні гроші, щоб адаптувати свої нафтопереробні заводи до неросійської нафти та побудувати нові трубопроводи для альтернативних поставок в країну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?