Організатора тітушок Крисіна засудили до 8 років ув’язнення
Категорія
Політика
Дата публікації

Організатора тітушок Крисіна засудили до 8 років ув’язнення

Організатора тітушок Крисіна засудили до 8 років ув’язнення
Джерело:  online.ua

Дарницький районний суд м. Києва засудив Юрія Крисіна, якого звинувачують у викраденні та катуванні активіста Революції гідності у 2014 році, до 8 років позбавлення волі.

Джерело: УНІАН.

Про це журналістам повідомила прокурор по цій справі Юлія Малашич.

"Сьогодні Дарницький районний суд Києва ухвалив вирок за ст. 127 ККУ, за організацію пособництва у здійсненні катування потерпілого Владислава Іваненка, якого було викрадено в січні 2014 року, як особу, яку помилково сприйняли за учасника мирних акцій протесту", - зазначила Малашич.

У цій справі Крисіна засуджено до 7 років ув’язнення, однак з урахуванням вироку Апеляційного суду Києва від 2018 року (у справі про вбивство журналіста Веремія – ред.) остаточно координатору “тітушок” призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 8 років.

Також стало відомо, що суд задовольнив частково позов потерпілого Іваненка і постановив виплатити йому 500 тис. грн за завдання моральної шкоди.

"Фактично, Крисін був організатором цих дій і координатором, які відбувалися з 21 на 22 січня за участю київських тітушок, оплоту і всіх інших. І незважаючи на те, що він у цей час знаходився на Мальдівах, фактично, суд встановив що за його вказівками відбувалися ці дії в тому числі викрадення мого потерпілого (Владислава Іваненка - ред.). Тому, це складна справа, але суд розібрався і виніс вирок який на мою думку дуже справедливий", – заявив адвокат постраждалих "майданівців" Павло Дикань журналістам.

Злочини Крисіна

За даними слідства, у січні 2014 року в Києві біля станції метро "Петрівка" "тітушки" викрали Владислава Іваненка, вивезли у свій наметовий табір в лісосмугу і катували, вимагаючи надати певну інформацію під відеозапис. Крисіну інкримінували залучення осіб до охорони табору "тітушок" та організацію вчинення протиправних дій стосовно потерпілого Іваненка.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років ув’язнення з дворічним випробувальним терміном у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія. Журналіст газети "Вести" В’ячеслав Веремій загинув від вогнепального поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві.

Читайте також:

  • Суд закрив гучну справу про викрадення учасників Майдану.

  • Затримали експосадовця МВС, який організовував вбивста на Майдані.

  • Венедіктова озвучила терміни завершення слідства у справах Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?