Палата представників Конгресу США розпочне розслідування щодо імпічменту Байдена
Категорія
Світ
Дата публікації

Палата представників Конгресу США розпочне розслідування щодо імпічменту Байдена

Палата представників Конгресу США розпочне розслідування щодо імпічменту Байдена
Джерело:  online.ua

Палата представників Конгресу США розпочне розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена. Воно буде зосереджене на справі сина Байдена.

Джерело: BBC

Палата представників розпочне розслідування щодо імпічменту Байдена

Палата представників Конгресу США розпочне офіційне розслідування щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Про це заявив спікер Палати представників, республіканець Кевін Маккарті.

За його словами, розслідування буде зосереджене на "звинуваченнях у зловживанні владою, перешкоджанні та корупції" щодо президента Сполучених Штатів.

Маккарті сказав, що існують "серйозні і перевірені" звинувачення щодо поведінки президента.

Разом ці звинувачення малюють картину корупційної культури, – додав він.

Це перший крок у політичному процесі, який може призвести до голосування в Палаті представників щодо імпічменту Байдена. Якщо він буде схвалений простою більшістю голосів, після цього може відбутися розгляд у Сенаті.

Республіканці ведуть розслідування проти Байдена з початку року

Республіканці ведуть розслідування щодо президента відтоді, як отримали контроль над Палатою представників у січні. Слухання не знайшли конкретних доказів неправомірної поведінки Байдена.

Республіканці в Палаті представників заявили, що зосередять своє розслідування на ймовірній злочинній діяльності сина Байдена, Гантера Байдена, в рамках його закордонних ділових операцій.

Наразі Гантер Байден перебуває під федеральним розслідуванням у зв'язку з можливими податковими злочинами, пов'язаними з його закордонними бізнес-інтересами.

До кінця вересня йому планують оголосити нові звинувачення.

Білий дім створив оперативний штаб з двох десятків юристів, помічників законодавців і співробітників зі зв'язків з громадськістю для реагування на ймовірний запит республіканців щодо імпічменту президента Джо Байдена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?