Палаючий газопровід під Санкт-Петербургом є частиною Північного потоку
Категорія
Світ
Дата публікації

Палаючий газопровід під Санкт-Петербургом є частиною Північного потоку

Палаючий газопровід під Санкт-Петербургом є частиною Північного потоку
Джерело:  online.ua

Ввечері 19 листопада стався потужний вибух газопроводу під Санкт-Петербругом. За словами експертів з Defense Express, це не просто газопровід, а частина "Північного потоку". Враховуючи це, вибух може мати значно більші наслідки, ніж просто проблеми з постачанням газу.

Джерело: сайт Defense Express

Під Санкт-Петербургом палає одна з частин Північного потоку

У мережі активно ширяться відео, на яких видно стовп полум'я у десятки метрів над російським газопроводом.

Однак МНС РФ запевняє людей, що це лише "розгерметизація з подальшим загорянням".

За словами предствників місцевої влади, вибух стався саме на магістральному газопроводі, а це означає, що він є частиною головної газової магістралі, яка далі йде до "Північного потоку" та гілки до Фінляндії, про що свідчать план-схеми "Газпрому".

Фото - скриншот

Окрім того, наголошується, що цю інформацію вже підтверджують російські ЗМІ.

Вивід з ладу цього об'єкта може призвести до повної зупинки й "Північного потоку-1", одна гілка з якого ще нібито працювала, а також викликати проблеми з постачанням газу до Фінляндії. Окрім того, через аварію ТЕЦ у Санкт-Петербурзі вже перейшли на мазут, який є резервним паливом. Водночас після цього важко не повірити у карму, бо під час останньої ракетної атаки, РФ атакувала саме газову інфраструктуру, - наголошують експерти Defense Express.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?