Папа Римський відреагував на скандал навколо священників-педофілів у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський відреагував на скандал навколо священників-педофілів у Франції

Папа Римський відреагував на скандал навколо священників-педофілів у Франції
Джерело:  online.ua

Папа Франциск висловив глибоке почуття сорому за масштаб сексуального насильства над дітьми в Римо-католицькій церкві у Франції. Він прокоментував під час своєї регулярної аудієнції у Ватикані широко обговорюваний у світовій пресі звіт, згідно з яким близько 330 тисяч французьких дітей зазнали жорстокого поводження, в тому числі педофілії з боку духовенства починаючи з 1950 року.

Джерело: Associated Press

«Їх, на жаль, дуже багато. Я хотів би висловити жертвам своє співчуття, печаль і біль через отриману ними травми», - сказав Франциск. «Це також моя ганьба, наша ганьба ... нездатність церкви протягом дуже довгого часу ставити цю проблему в центр своїх турбот».

Він закликав усіх єпископів і релігійних настоятелів вжити всіх необхідних заходів, «щоб подібні драми не повторювалися».

Папа також висловив свою «близькість і батьківську підтримку» французьким священикам перед обличчям «важкого випробування» і закликав французьких католиків «зробити так, щоб церква залишалася притулком для всіх».

Президент Франції Еммануель Макрон в середу направив свій власний посил постраждалим. «За описаними цифрами і жахливими ситуаціями ховаються зламані життя», - сказав він.

Перший у Франції звіт про настільки глобальне явище

У звіті говориться, що близько 3 тисяч священиків і невідома кількість інших осіб, пов'язаних з католицькою церквою, піддавали дітей сексуальному насильству, це є першим у Франції звітом про настільки глобальне явище. Французькій церкві, як і церквам в інших країнах, довелося зіткнутися з ганебними секретами, які довго ховалися.

Президент незалежної комісії, що представила результати дослідження, Жан-Марк Сові, підкреслив у вівторок, що католицька влада «систематично» приховувала зловживання протягом 70 років.

У звіті говориться, що в число 330 тисяч жертв входить близько 216 тисяч чоловік, які зазнали насильства з боку священиків та інших священнослужителів, а решта - з боку церковних діячів, таких як лідери скаутів і консультанти таборів. Оцінки були засновані на більш широкому дослідженні Національного інституту охорони здоров'я та медичних досліджень Франції, присвяченому сексуальному насильству щодо дітей в країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?