Папа Римський закликав до зниження напруженості навколо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Папа Римський закликав до зниження напруженості навколо України

Папа Римський закликав до зниження напруженості навколо України
Джерело:  online.ua

Глава католицької церкви Папа Франциск згадав після сьогоднішньої недільної молитви про напруженість навколо України і закликав сторони до вирішення ситуації з потенційною повторною війною за допомогою міжнародного діалогу, а не зброї. Він додав побажання про те, аби Різдво Христове принесло країні мир. 

Джерело: Vatican News

Дорогі браття й сестри, бажаю запевнити у своїх молитвах за дорогу Україну, за всі її Церкви, релігійні спільноти та ввесь її народ, аби напруженість навколо неї були розв’язані за посередництвом серйозного міжнародного діалогу, а не за допомогою зброї. Мені завдає великого болю остання статистика, яку я прочитав: цього року вироблено більше зброї, ніж минулого. Зброя – це не дорога.

– Папа Римський Франциск

Звернення до українців відбулось після проказування молитви «Ангел Господній». За традицією Папа читає цю молитву разом з тими, хто молиться на Площі Святого Петра у Ватикані щонеділі опівдні, їй передує проповідь.

Цікаво, що в першій половині XIII століття молитву для користування всередині ордена запровадили францисканці, повсюдно вона поширилася в XIV столітті.

Папа Франциск найближчим часом відвідає Україну – очільник УГКЦ

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо, що Папа Франциск може навідатися до України вже найближчим часом. Про майбутній візит повідомив очільник Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук.

Кілька тижнів тому мав можливість особисто спілкуватися з Папою Франциском про Україну. Він дуже переймається долею простих людей. Тих людей, які сьогодні, можливо, не до кінця почуті... Очікуємо, що відбудеться його візит до України. Це ще не анонсовано, але ми вже живемо в очікуванні і приготуванні.

— Святослав Шевчук, глава УГКЦ

Він нагадав, що такий візит можна вважати доволі потужним сигналом для міжнародної спільноти та для українських громадян про підтримку нашого держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?