Паралімпіада-2020: у Києві тепло зустріли українську збірну
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада-2020: у Києві тепло зустріли українську збірну

Паралімпіада-2020: у Києві тепло зустріли українську збірну
Джерело:  online.ua

5 вересня в японському Токіо офіційно завершилася Паралімпіада-2020. Нашим спортсменам вдалося вибороти 98 медалей для України. Варто зазначити, що частина учасників змагань вже повернулася на батьківщину.

Джерело: "24 канал"

В український столиці тепло зустріли українських паралімпійців

Зустріч українських паралімпійців відбулася 5 вересня в аеропорту Києва. На призерів чекали рідні, друзі та вболівальники.

"Літак з українцями прибув в міжнародний аеропорт "Бориспіль". Атмосфера на летовищі панувала надзвичайна. Наших паралімпійців зустрічали з квітами, кульками та плакатами. Також спортсменів зустрічав міністр молоді та спорту Вадим Гутцай. Він подякував всім за фантастичні результати на Паралімпіаді", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, загалом 5 вересня в Україну повернулися 126 людей:

  • тренери,

  • медики,

  • спортсмени,

  • президент Національного паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич.

Окрім того, наголошується, що частина спортсменів та делегації планує повернутися на Батьківщину вночі 6 вересня. Цілком можливо, що йдеться про команду зі стрільби, яка завершила змагання лише 5 вересня.

Результати України на Паралімпіаді: головне

Українські паралімпійці принесли нашій державі 98 медалей:

  • 24 золоті;

  • 47 срібних;

  • 27 бронзових.

Варто звернути увагу на те, що наша збірна увійшла до десятки найкращих на Паралімпіаді в Токіо, оскільки змогла здобути медалі в десяти видах спорту з п'ятнадцяти, в яких була представлена.

Окрім того, наголошується, що найтитулованішим атлетом Паралімпіади став український паралімпієць Максим Крипак. Йому вдалося вибороти 7 нагород, із яких 5 "золотих".

Таблиця загальних результатів Паралімпіади-2020 (фото - olympics.com/tokyo-2020/paralympic-games)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?