Паралімпійська спортсвумен прикрасила обкладинку Vogue Italia
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпійська спортсвумен прикрасила обкладинку Vogue Italia

Паралімпійська спортсвумен прикрасила обкладинку Vogue Italia
Джерело:  online.ua

Обкладинку Vogue Italia в січні прикрасила  паралімпійка Вероніка Йоко Плебані.  На минулорічних змаганнях у Токіо вона отримала бронзову медаль з триатлону.

Джерело: Vogue Italia

Дівчина наразі вивчає політологію в Болоньї, на запитання репортерів щодо того, як це — позувати для зйомки, яка з’явиться на обкладинці Vogue, вона відповіла:

Це був чудовий день, особливо тому, що вперше моє тіло було сфотографовано у всій його складності, а не лише через його неконформні аспекти... Було дуже приємно розповісти про своє тіло як про те, що не просто говорить про інвалідність, а є частиною набагато ширшого контексту.

Плебані перехворіла бактеріальним менінгітом у підлітковому віці , що призвело до ампутації кінцівок рук та ніг. Хвороба розвивалась стрімкими темпами, на тілі 15-річої Плебані з’явилися шрами. Зізнається, що намагається триматися і своєю істрією намагається заохотити людей з вадами кінцівок займатися спортом.

Коли я лежала в лікарні, то думала, що ніколи не забуду цей біль. Але я забула. Тому сьогодні я нічого не боюся. Мені здається можливим будь-який виклик.

Зустрівши команду з триатлону на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро в 2016 році, зрозуміла:

Цей абсурдний вид спорту мені підійде. Перехід від плавання до їзди на велосипеді, від велосипеда до бігу… в той момент, коли я не могла пройти навіть кілометр! Як мені не сподобається такий виклик?

 Що відомо про бактеріальний менінгіт

Хоча менінгіт є захворюванням, яке підлягає обов'язковій реєстрації у багатьох країнах світу, точна кількість випадків невідома. Щорічно у країнах Західного світу на кожні 100 тисяч осіб припадає 3 випадки захворювання.

Натомість країни Африки на південь від Сахари потерпають від хронічної епідемії менінгококового менінгіту, через що цей регіон назвали «менінгітним поясом».

Найбільш сприятливою для цього захворювання порою року є літо. Найчастіше виникнення менінгіту відбувається внаслідок повітряно-крапельного механізму передачі інфекції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?