ПАРЄ підтримала вступ України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ підтримала вступ України в НАТО

ПАРЄ підтримала вступ України в НАТО
Джерело:  online.ua

22 червня офіційно стало відомо, що Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо політичних наслідків агресії РФ проти України, в якій підтримала вступ нашої країни до НАТО та українську "формулу миру". Про це повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка України Євгенія Кравчук.

Джерело: Євгенія Кравчук

ПАРЄ заявила про підтримку вступу України в НАТО

За це рішення проголосували 80 членів Парламентської асамблеї РЄ.

Вони закликають держави-члени Ради Європи, які є членами Альянсу, підтримати членство України в НАТО.

Вони також заявили про повну підтримку "формули миру" Києва, а також про те, що вітають створення Реєстру збитків, завданих агресією РФ.

Окрім того, представники ПАРЄ у документі засуджують руйнування Каховської дамби й підтверджують, що команда російського диктатора Володимира Путіна "безрозсудно погрожує ядерною війною та використовує окупацію Запорізької АЕС з метою шантажу".

Що ще вирішала ПАРЄ

Ба більше, зазначається, що члени Парламентської асамблеї Ради Європи закликають продовжувати роботу з метою створення міжнародного механізму компенсації та Спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії, а також посилювати санкційний тиск та міжнародну ізоляцію держави-агресора.

Серед інших положень документа – заклик притягнути до відповідальності всі приватні військові компанії та союзників Росії, які скоюють злочини на території України, а також створити публічний реєстр компаній та фізичних осіб, які працюють в інтересах Росії та причетні до обходу санкцій, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, на початку року ПАРЄ визнала, що військова агресія РФ проти України почалася у 2014, а не 2022 році, а також ухвалила рішення, яким затвердила свої вимоги щодо створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?