Парламент Чорногорії очолить просербський і проросійський політик
Категорія
Світ
Дата публікації

Парламент Чорногорії очолить просербський і проросійський політик

Парламент Чорногорії очолить просербський і проросійський політик

Спікером парламенту Чорногорії, як і прогнозували, став прихильний до Сербії і Росії лідер партії "Нова сербська демократія" Андрія Мандич.

Андрій Мандич стане спікером парламенту Чорногорії

Андрія Мандич очолює партію "Нова сербська демократія" (NSD), що входить до просербського і прихильного до Росії блоку "За майбутнє Чорногорії".

Під час таємного голосування "за" проголосували 49 депутатів, голосів "проти" не було.

При цьому депутати Демократичної партії соціалістів (DPS), Соціал-демократів (SD), Боснійської партії (BS), Демократичної спілки албанців (DUA) і Громадянського руху URA не прийшли на голосування.

Що відомо про Мандича

Мандича називають одним з найбільш просербських та проросійських політиків Чорногорії. Він є одним з фігурантів справи про спробу держперевороту у Чорногорії у 2016 році.

Чорногорія після багатомісячних переговорів за підсумками парламентських виборів невдовзі має отримати новий уряд, до якого увійде в тому числі прихильний до Сербії та Росії блок "За майбутнє Чорногорії". Уряд має очолити Мілойко Спаїч, лідер нещодавно створеної партії "Європа зараз" (PES).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?