Парламент Франції визнав ПВК Вагнера терористичною організацією
Категорія
Світ
Дата публікації

Парламент Франції визнав ПВК Вагнера терористичною організацією

Парламент Франції визнав ПВК Вагнера терористичною організацією
Джерело:  online.ua

У вівторок, 9 травня, парламент Франції своїм рішенням визнав приватну військову компанію "Вагнер" терористичною організацією.

Джерело: Національна Асамблея Франції

Франція визнала вагнерівців терористами

Французькі парламентарі прийняли постанову щодо включення ПВК "Вагнера" до списку терористичних організацій.

У цьому документі парламентарі звертаються до уряду країни, "запрошуючи його дипломатично співпрацювати з Європейським Союзом, щоб включити приватну військову компанію "Вагнер" до списку терористичних організацій Європейського Союзу".

Зазначається, що за відповідне рішення проголосували всі 331 депутат, які були в залі парламенту.

Також депутати вимагають підтримати ініціативи відповідних міжнародних органів з метою розслідування численних злочинів, скоєних "вагнерівцями" проти цивільного населення та долучитися на дипломатичному рівні до інших держав-членів ООН, щоб вони визнали ПВК "Вагнер" терористичною організацією.

Резолюція немає обов'язкової сили, але вона відбиває єдність всього спектра політичних сил Франції з цього питання.

У виданні The Times констатували, що Велика Британія також готова офіційно визнати батальйон "Вагнера" терористичною організацією, аби у такий спосіб посилити тиск на Росію.

У джерелі йдеться про те, що ця заборона передбачатиме кримінальну відповідальність за приналежність до ПВК, відвідування зборів батальйону та навіть заохочення до його підтримки чи носіння логотипа "Вагнера" публічно.

Реакція Зеленського на резолюцію Франції щодо ПВК Вагнера

На рішення парламенту Франції у своєму вечірньому зверненні відреагував президент України Володимир Зеленський.

Окрема вдячність парламенту Франції за рішення щодо визнання терористичною російської псевдоприватної групи "Вагнер". Це те, що має бути ухвалено всім світом: кожен прояв тероризму має бути знищений, а кожен терорист – засуджений, – наголосив Зеленський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?