Парламентська асамблея НАТО визнала РФ терористичною державою
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ терористичною державою

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ терористичною державою
Джерело:  online.ua

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ терористичною державою та закликала створити спецтрибунал для покарання військово-політичного керівництва РФ за розв'язану війну та терор проти України.

Джерело: Telegram-канал партії "Слуга народу"

У НАТО визнали РФ державою-терористом 

Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дозволить засудити не лише безпосередніх виконавців військових злочинів, а й вище керівництво російської федерації. Резолюція буде направлена урядам і парламентам усіх країн-членів НАТО, - зазначив нардеп, голова постійної делегації України в Парламентська асамблея НАТО Єгор Чернєв.

За його словами, резолюція ПА НАТО має кілька важливих для України рішень:

  • збільшення постачання Україні озброєння;

  • розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО;

  • створення механізму стягнення репарацій з РФ за завдану Україні шкоду.

Разом з тим, у резолюції закріплено позицію НАТО про те, що Альянс підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде необхідно.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський зазначив, що країни-члени НАТО мають підтримати заявку України на вступ до ЄС та Північноатлантичного альянсу.

Я закликаю вас підтримати наші заявки в ЄС та НАТО. Українці не просто вірять, українці впевнені, що ми можемо захиститися у цій війні та повернути кордони об'єднаної Європи на всю довжину нашого східного та південного кордонів, - наголосив Зеленський.

За словами президента, українці знають, що сила нашої демократії буде гарантією того, що жодна тиранія на сході від нас не зможе загрожувати Європі.

Але щоб реалізувати це, ми маємо використати всю силу нашої спільноти, весь потенціал нашої співпраці, - підкреслив голова держави.

Зеленський ще раз наголосив, що Україні необхідна достатня кількість систем ППО, аби схилити Кремль до реальних переговорів та припинення зброїйної агресії.

Він зазначив, що якщо Україна отримає повний захист неба, то це унеможливить терористичний задум Росії.

Коли російські ракети, іранські дрони та інші знаряддя терору не зможуть досягти призначених для них мішеней, Росії доведеться робити те, що потрібно нам з вами. А саме - слідувати нашій "формулі миру". Ми можемо це забезпечити, але для цього Україну необхідно забезпечити достатньою кількістю систем ППО та ПРО, достатньою вагою оборонної та фінансової підтримки. Держава-терорист має бачити, що у неї немає шансу, - зазначив президент.

За його словами, ракетні атаки армії РФ по об'єктах енергетичної інфраструктури України рівнозначні застосуванню зброї масового ураження.

Росія зробила ставку на геноцидну політику, саме тому знищує нашу енергетичну інфраструктуру. Вбити електрику, водо- та теплопостачання взимку – це і є мета Росії, поставити життя мільйонів людей під пряму загрозу. Це рівнозначно застосуванню зброї масового ураження. Абсолютний злочин, - наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що буде правильним, якщо країни-члени НАТО визнають у своїх парламентах Росію державою-спонсором тероризму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?