Партизани у РФ зупинили рух військових ешелонів у районі Красноярська — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Партизани у РФ зупинили рух військових ешелонів у районі Красноярська — ГУР

Партизани у РФ зупинили рух військових ешелонів у районі Красноярська — ГУР
Джерело:  online.ua

Українська розвідка зафіксувала шість випадків зупинки руху цивільних потягів та військових ешелонів партизанами у РФ. Останнім таким випадком стала зупинка потягів на ділянці Транссибірської залізниці у районі Красноярська в ніч на 4 січня.

Джерело: ГУР Міноборони

У РФ підривають рух військових ешелонів

Українська розвідка повідомляє, що в ніч на 4 січня російські партизани у черговий раз зупинили рух цивільних потягів та військових ешелонів на ділянці Транссибірської залізниці у районі Красноярська.

За словами ГУР, це уже шостий такий випадок лише за 2023 рік.

У новому 2023 році це вже принаймні шостий випадок знищення блоків сигналізації, централізації та блокування на залізниці у різних регіонах росії, що призводить до порушень у графіках руху військових ешелонів.

У 2022 році розвідка зафіксувала близько 40 таких випадків, а також знищення залізничних трансформаторів та локомотивів.

У розвідці додають, що суттєва активізація рейкових партизан на Росії відмічається після оголошення російським керівництвом часткової мобілізації.

Український рух опору перешкоджає наступам РФ

У листопаді американські аналітики з Інституту вивчення війни повідомляли, що український партизанський рух суттєво погіршує здатність РФ захищатися від постійних контрнаступів ЗСУ, а також проводити власні наступальні операції.

Також окупаційні війська не можуть ефективно протистояти партизанам через нестачу людських ресурсів.

Щодо нестачі людських ресурсів — це погіршує здатність російських військ ефективно захищати свої тилові райони від партизанських нападів, — зазначають аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?