Patriot неможливо знищити одним ударом ракети "Кинджал" — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

Patriot неможливо знищити одним ударом ракети "Кинджал" — Ігнат

Patriot неможливо знищити одним ударом ракети "Кинджал" — Ігнат
Джерело:  online.ua

Протиповітряну систему Patriot не можна знищити одним ударом ракети Кинджал, оскільки система має розгалужену будову, де кожен елемент розташований окремо один від одного.

Джерело: Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Повітряні Сили прокоментували заяви про знищення ЗРК Patriot

Речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат закликав українців не переживати за ЗРК Patriot.

Він зазначив, що Командування Повітряних сил вчора відмовилося коментувати заяви Міноборони РФ нібито про знищення Patriot. За його словами, якщо слухати представника Міноборони РФ Конашенкова, то він "вже 8 разів поспіль знищив весь склад нашої авіації".

Я хочу сказати: Не переймайтеся за долю Patriot. Знищити систему якимось Кинджалом неможливо. Тому все, що вони (росіяни) розповідають, нехай залишиться в їх архіві пропаганди.

Ігнат пояснив, що Patriot є дивізіоном, що складається з командного пункту, радара, а також до 8 самих пускових установок, які розташовані окремо одна від одної, щоб забезпечувати бойову роботу.

Саме тому технічно його важко уразити. У командному пункті "сидить бойова обслуга", яка займається відстеженням цілей, отримує інформацію про ситуацію у повітрі у зоні своєї відповідальності.

Також командний пункт може працювати у трьох режимах: ручному, напівавтоматичному й автоматичному. Останній дозволяє збивати ворожі цілі без втручання людини. У ніч проти 16 травня був використаний саме він, за словами Ігната.

Кожна пускова установка має чотири транспортно-пускові контейнери. Вони розміщуються окремо одна від одної.

Нагадаємо, що після ракетної атаки на Київ 16 травня Міноборони РФ завило, що нібито знищило Patriot гіперзвуковими ракетами Кинджал.

У Повітряних силах повідомили, що збили всі 18 ракет. Що летіли на Київ, серед них і 6 Кинджалів.

Пізніше CNN з посиланням на американського чиновника повідомив, що система Patriot "ймовірно, була пошкоджена, але не знищена".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?