Пентагон навчив штучний інтелект GIDE передбачати майбутнє
Категорія
Технології
Дата публікації

Пентагон навчив штучний інтелект GIDE передбачати майбутнє

Пентагон навчив штучний інтелект GIDE передбачати майбутнє
Джерело:  online.ua

Фахівці Міністерства оборони США нещодавно закінчили випробування в рамках експерименту GIDE з глобального інформаційного домінування. Їм нарешті вдалося створити систему на базі штучного інтелекту, яка може передбачати розвиток подій на кілька днів вперед.

Джерело: The Times

В Пентагоні навчили штучний інтелект GIDE передбачати майбутнє

Як стверджують анонімні інсайдери, новостворену технологію на базі ШІ будуть використовувати для серйозних змін в стратегії при проведенні військових і урядових операцій.

Варто звернути увагу на те, що система GIDE на основі машинного навчання здатна відстежувати найменші зміни даних, що вказують на можливість появи будь-яких проблем, в режимі реального часу.

"До прикладу, супутникові знімки фіксують підготовку відплиття з порту підводного човна будь-якої ворожої країни, то ШІ-алгоритм відзначить цей факт, припускаючи, що човен, швидше за все покине місце стоянки. Військовим аналітикам потрібні були б години або навіть дні, що прочесати всю інформацію і помітити ці зміни, тоді як система GIDE справляється з цим завданням за секунди", - йдеться в повідомленні.

Тепер Міністерство оборони США отримало можливість робити попереджувальні кроки, до прикладу, під час проведення військових операцій.

За словами аналітиків, система GIDE буде корисною і в цивільних цілях, однак поки ніхто не розповідає, з якою метою її будуть використовувати.
Варто звернути увагу на те, що останній експериментальний тест системи GIDE 3 був справді масштабним. Фахівці в Пентагоні користувалися усіма доступними каналами отримання даних, починаючи від розвідки і закінчуючи інформацією, отриманою з цивільних джерел.

Що важливо розуміти, застосовані технології не є абсолютно інноваційними, але саме в рамках цього проєкту вони були об'єднані разом.

За словами інсайдерів, практичне використання системи GIDE військовими може початися незабаром - новий масштабний тест уже запланували на 2022 рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?