Пентагон озвучив попередження КНДР щодо російсько-української війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон озвучив попередження КНДР щодо російсько-української війни

Пентагон озвучив попередження КНДР щодо російсько-української війни
Джерело:  online.ua

У Міноборони США звернули увагу КНДР на те, що будь-яка країна, яка підтримує Росію у війні в Україні, буде співучасником вбивств невинних українських цивільних людей, посадовців та військових, які перебувають на полі бою. З таким попередженням виступила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Джерело:  Міноборони США

Пентагон озвучив попередження КНДР на тлі візиту Кім Чен Ина до РФ

На переконання Сабріни Сінгх, станом на сьогодні Росія перебуває у відчайдушному стані, адже почала шукати боєприпаси вже навіть у Північній Кореї.

Ми стежимо за ситуацією. Ми публічно оприлюднили наші застереження Північній Кореї. Передача Росії будь-якого виду зброї знову порушило б резолюцію Ради безпеки ООН, за яку сама ж Росія голосувала. Тож ми заохочуємо, щоб Північна Корея не укладала угод з Росією щодо надання будь-якого типу боєприпасів, бо це призведе до подальшої ескалації, - заявила представниця Пентагону.

Що відомо про візит Кім Чен Ина до Росії

Як уже згадувалося раніше, північнокорейський та російський диктатори Кім Чен Ин та Володимир Путін 13 вересня зустрілися на космодромі "Восточный".

Що важливо розуміти, удень приїзду Кіма до РФ КНДР запустила дві балістичні ракети біля свого східного узбережжя.

Команда американського лідера Джо Байдена пригрозила агресивно застосувати чинні санкції проти Пхеньяна та запровадити нові, якщо Північна Корея надасть зброю Москві для її війни в Україні.

Офіційний Брюссель також підтвердив, що готовий вжити заходів проти КНДР, якщо та надаватиме Росії підтримку у її війні проти України.

За словами очільника ГУР Кирила Буданова, Північна Корея постачає Росії снаряди 122 мм та 152 мм і ракети до РСЗВ Град вже півтора місяця.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?