Пентагон підтвердив успіхи ЗСУ на фронті та заявив про зміну формату контрнаступу
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон підтвердив успіхи ЗСУ на фронті та заявив про зміну формату контрнаступу

Пентагон підтвердив успіхи ЗСУ на фронті та заявив про зміну формату контрнаступу
Джерело:  online.ua

Керівництво Міноборони США підтверджує, що Збройні сили України продовжують просуватися на півдні, а також досягли певних успіхів на Херсонщині, що збільшує важливість стандартної артилерії.

Джерело:  CNN  з посиланням на високопоставленого американського військового чиновника

Що відбувається на фронті - дані Пентагону

Ми бачимо успіхи на півдні, на лінії просування українців, на північ від міста Милове, а потім простягається по суті на північ і захід з низкою невеликих міст і сіл, які українці змогли зачистити від росіян, – заявив інсайдер видання.

За його словами, у центральній частині України ( ймовірно, йдеться про Донецьку область- ред.) Міноборони США також фіксує конкретні "поступові успіхи", які вимірюються кілометрами.

Як стверджує представник Пентагону, у зв’язку з подальшим наступом українські воїни дедалі менше покладаються на керовані реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), щоб протистояти росіянам.

Вони відвели значну частину бойового простору під стандартну артилерію, а не під РСЗВ. Вони можуть досягати російських цілей, які вони хочуть вразити, стандартною артилерією, – наголошує інсайдер.

Що важливо розуміти, кілька місяців тому далекобійні системи залпового вогню були ключовим пріоритетом для ЗСУ, АДЖЕ дозволяли уражати позиції армії РФ. Проте зараз, із посиленням ракетних ударів по цивільних об’єктах, влада України вирішила зробити захист мирного населення своїм пріорітетом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?