Перша українська олімпійська чемпіонка відмовилася від громадянства України
Категорія
Україна
Дата публікації

Перша українська олімпійська чемпіонка відмовилася від громадянства України

Перша українська олімпійська чемпіонка відмовилася від громадянства України
Джерело:  online.ua

Перша олімпійська чемпіонка незалежної України, фігуристка Оксана Баюл прийняла рішення відмовитися від українського громадянства. 43-річна спортсменка вирішила стати громадянкою США. 

Джерело: Instagram Оксани Баюл.

"Я роблю це. Я дуже схвильована. Прийшов час. Слава Богу за все. Я більше нічого нікому не доводжу. Ні так ні. Головою в бортик без мене", - написала Баюл на своїй сторінці в Instagram.

Відомо, що Баюл проживає в Сполучених Штатах більше 20 років, але донедавна вона залишалася громадянкою України.

"Конституція України передбачає, що в Україні дозволено тільки одноосібне громадянство. Відповідно до законодавства України, якщо громадянин України вступає в громадянство іншої держави, така особа все ще визнається громадянином України в правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства", - йдеться в повідомленні ексфігуристки.

Раніше Баюл в Instagram скаржилася, що її Зеленський особисто не запросив на святкування 30-річчя Незалежності України.

"Що ви домоглися в ваших до мене приниженнях? Ось в чому питання. А те, що Зеленський мене не запросив на святкування 30 років Незалежності, так я вже давно не літаю в хмарах, і все одно спасибі", - написала вона.

Реакція соцмереж

Під постом про відмову від громадянства Оксани Баюл користувачі залишили чимало недоброзичливих коментарів.

“Скатертю дорога, ображена дамочко”, “Хоча б мову вивчила, хай виходить, нам не шкода”, “Україна - це не Зеленський. Україна - це ті тисячі військових, які віддали свої життя. Гадаєте, їхній внесок менший за ваш? Вирішили змінити громадянство - ваше право, але навіщо ці образи і публічні заяви? Ви не Україну принизили, а себе”, - написали підписники ексспортсменки.

Оксана Баюл - що про неї відомо

Оксана Баюл виграла золоту медаль у фігурному катанні на Олімпійських Іграх в Ліллехаммері в Норвегії в 1994 році. Також вона є чемпіонкою світу 1993 року.

З 1994 року Баюл проживає в США. В 2010 році спробувала повернутися в Україну, але через чотири місяці полетіла назад в США.

В 1997 році в Сполучених Штатах ексспортсменка була засуджена умовно після того як, перебуваючи за кермом авто в стані алкогольного сп'яніння, вона спричинила аварію. Після цього жінка проходила реабілітацію.

Чоловік Баюл - італійсько-американський бізнесмен Карло Фаріна, в них є спільна дочка Софія.

Читайте також:

  • Міністр спорту пояснив, чому Україна привезла з Олімпіади "мало золота".

  • Олімпіада в Токіо: Беленюк назвав серйозну проблему збірної України.

  • Беленюк заявив про готовність боротися з Путіним-вбивцею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?