Пєсков назвав Арктику "сферою життєвих інтересів Росії"
Категорія
Політика
Дата публікації

Пєсков назвав Арктику "сферою життєвих інтересів Росії"

Пєсков назвав Арктику "сферою життєвих інтересів Росії"
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна заявила, що негативно ставиться до висловлювань генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо загрози з боку Росії та Китаю в Арктичній зоні. З такою заявою виступив незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков.

Джерело: "Інтерфакс"

У Москві називають Арктику "сферою життєвих інтересів Росії"

Арктика - це зона нашої економічної, господарської діяльності, зона забезпечення нашої безпеки, власне сфера наших життєвих інтересів, - заявив прессекретар Володимира Путіна.

Дмитро Пєсков також почав скаржитися на те, що заяви Столтенберга, мовляв, свідчать "про продовження політики протистояння Заходу Росії, її інтересів в Арктиці".

Росія забезпечуватиме свої інтереси надійним, необхідним чином, - додав речник Кремля.

Що генсек НАТО говорив про Арктику

Нещодавно очільник НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс та США посилити присутність в Арктиці на тлі зростання військової активності Росії в регіоні.

Окрім того, під час візиту до Канади він звернув увагу на те, що можливості країни-агресорки на Крайній Півночі є стратегічною проблемою для НАТО, і Альянсу потрібна сильна союзницька присутність в арктичному регіоні.

Також є інформація, що офіційний Вашингтон хоче заснувати нову посаду посла з особливих доручень, зосереджену на Арктичному регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?