Україна звернулася в ООН через виступ бойовика РФ з черепом нібито бійця ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна звернулася в ООН через виступ бойовика РФ з черепом нібито бійця ЗСУ

Україна звернулася в ООН через виступ бойовика РФ з черепом нібито бійця ЗСУ
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що РФ поширила відео з демонстрацією нібито останків загиблих українських військових. Він вже повідомив про це Керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України та планує звернутися до Офісу Генерального прокурора.

Джерело: Дмитро Лубінець у Фейсбуці

Бойовик з РФ демонстрував останки загиблих у своєму виступі

Так, демонстрація “останків” загиблих захисників Маріуполя стала приводом для “стендапу на військову тематику”. Єдиною метою таких дій Росії є чергове спричинення болю родичам загиблих і зниклих. Ми повинні бути свідомі того та не вдаватися до емоцій, а щоденно фіксувати факти воєнних злочинів та повідомляти міжнародну спільноту про порушення, - написав Лубінець.

Лубінець вже повідомив про це відео Керівника групи із встановлення фактів Слідчої комісії ООН щодо України Оле Солванга та звернеться до Офісу Генерального Прокурора України.

Нагадаю, що коли люди гинуть під час війни з їхніми тілами потрібно поводитися шанобливо та з гідністю, незалежно від того чи загиблий є цивільною особою чи військовослужбовцем. Останки невідомих осіб мають бути ідентифіковані.

Російський бойовик на відео – Ігор Мангушев. Під час свого виступу він виправдовує війну РФ проти України та тримає у руках череп нібито вбитого українського військового, якого окупанти вбили біля "Азовсталі" у Маріуполі.

Він також сказав, що війна РФ проти України - це «не просто війна з людьми», а "війна з ідеєю України як антиросійської держави", тому Україна має бути "деукраїнізованою", а «російські землі Малоросії мають бути повернені".

Також він закликав до знищення всіх українців.

Мангушев є російським найманцем, який називає себе політтехнологом. Він є очільником ПВК "ЕНОТ", яку створили на базі націоналістичного руху "Светлая Русь" та асоціації військово-патріотичних клубів "Резерв".

Його ПВК брала участь у бойових діях на а сході України, в Сирії та в анексії Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?