Pfizer-BioNTech анонсувала бустерну вакцину для подолання штаму Дельта
Категорія
Технології
Дата публікації

Pfizer-BioNTech анонсувала бустерну вакцину для подолання штаму Дельта

Pfizer-BioNTech анонсувала бустерну вакцину для подолання штаму Дельта
Джерело:  online.ua

Керівництво компаній Pfizer-BioNTech запланувало розробити бустерний пакет вакцин для протистояння поширенню коронавірусному штаму “Дельта” завдяки новому підходу.

Джерело: заява компаній

За офіційними даними, йдеться про розробку препарату, який вводитимуть як третю дозу.

“Pfizer і BioNTech побачили обнадійливі дані в триваючому випробуванні бустерного варіанту вакцини як третьої дози поточної вакцини BNT162b2. Початкові дані дослідження демонструють, що бустерна доза, введена через 6 місяців після другої дози, має стійкий профіль переносності, викликаючи високі титри нейтралізації проти дикого типу і “Бета”-варіанту, які в 5-10 разів вище, ніж після двох доз”, - заявили в Pfizer-BioNTech.

Спеціалісти уточнили, що найближчим часом оприлюднять всі важливі подробиці щодо розробки. Також інформацію нададуть державним регуляторам у Сполучених Штатах і Євросоюзі.

“Окрім того, дані з недавньої публікації Nature демонструють, що імунні сироватки, отримані невдовзі після введення другої дози з первинних двухдозових серій BNT162b2, мають сильні титри нейтралізації проти варіанту "Дельта" (лінія B.1.617.2) в лабораторних дослідженнях. Компанії очікують, що третя доза підвищить ці титри антитіл ще вище, подібно до того, як третя доза діє для "Бета"-варіанту (B.1.351). Pfizer і BioNTech проводять доклінічні і клінічні випробування, щоб підтвердити цю гіпотезу”, - вказали розробники.

Згідно з поясненням, третя доза Pfizer-BioNTech здатна зберегти найвищий рівень захисту проти всіх штамів коронавірусу, які наразі виявлені. Водночас компанії розробляють оновлену версію свого препарату, ціллю якої стане зокрема весь спайковий білок “Дельта”,

“Перша партія мРНК-вакцини для випробування вже виготовлена на підприємстві BioNTech в Майнці, Німеччина. Компанії очікують, що клінічні дослідження почнуться в серпні за умови отримання схвалення регулюючих органів… Грунтуючись на сукупності даних, які у них є на сьогодні, Pfizer і BioNTech вважають, що третя доза може бути корисною для підтримки найвищого рівня захисту”, - резюмували у Pfizer-BioNTech

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?