Pfizer розпочинає випуск вакцини від Омікрону – скільки ще чекати
Категорія
Світ
Дата публікації

Pfizer розпочинає випуск вакцини від Омікрону – скільки ще чекати

Pfizer розпочинає випуск вакцини від Омікрону – скільки ще чекати
Джерело:  online.ua

Вакцина проти нового штаму коронавірусу “Омікрон” буде готова навесні. Про це повідомив голова Pfizer.

Джерело:  CNBC

Нова вакцина проти Омікрону

Генеральний директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вакцина проти омікронного варіанту Covid буде готова в березні, і компанія вже почала виробництво нових доз.

Ця вакцина буде готова в березні. Ми (вже) починаємо виробляти кілька доз, - сказав Бурла.

Також він повідомив, що вакцина буде ефективна і проти інших штамів. Хоча досі не зрозуміло, чи потрібна вакцина проти Омікрону і як вона буде використовуватися, але Pfizer матиме готові дози, оскільки деякі країни хочуть, щоб така вакцина була готова якомога швидше.

Сподіваюся, що ми досягнемо чогось, що матиме набагато кращий захист, особливо від інфікування, – сказав Бурла.

Дані з Великої Британії показали, що вакцини Pfizer і Moderna лише приблизно на 10% ефективні у запобіганні інфікування Омікроном через 20 тижнів після другої дози. Проте початкові дві дози все ще забезпечують хороший захист від важкого перебігу, показало дослідження.

Згідно з дослідженням, бустерні щеплення ефективні до 75% для запобігання симптоматичної інфікування.

Головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучі заявив у грудні, що немає потреби в ще одному бустерному уколі проти Омікрону, оскільки поточні бустери добре працюють проти цього штаму.

Нова вакцина від Moderna проти Омікрону

Генеральний директор Moderna Стефан Бансел заявив раніше, що компанія працює над бустером проти Омікрону, який буде готовий цієї осені, і незабаром він розпочне клінічні випробування. Бансел сказав, що попит з боку урядів країн високий, оскільки вони готують регулярні вакцинації проти вірусу.

Бурла сказав, що неясно, чи потрібна четверта доза. Він зазначив, що Pfizer проведе експерименти, щоб визначити, чи потрібна ще одна доза.

Нагадаємо, що раніше Ізраїль зробив четверту дозу вакцини Pfizer і BioNTech доступною для людей старше 60 років, людей з ослабленою імунною системою та медичних працівників.

Ізраїль виявив, що четверта доза вакцини збільшує кількість антитіл у п’ять разів через тиждень після уколу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?