Pfizer випустила нову ефективну пігулку проти коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Pfizer випустила нову ефективну пігулку проти коронавірусу

Pfizer випустила нову ефективну пігулку проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. оголосила про ефективність своєї нової пігулки у лікуванні коронавірусної інфекції. Про це йдеться у прес-релізі Pfizer Inc., оприлюдненому у п’ятницю, 5 листопада.

Джерело: сайт компанії Pfizer Inc.

Новий препарат має назву Paxlovid (ритонавір) і випускається у формі таблеток для перорального застосування.

Сьогоднішні новини є справжньою зміною гри у глобальних зусиллях, спрямованих на те, щоб зупинити спустошення, яке несе із собою ця пандемія. Ці дані свідчать про те, що наш кандидат на пероральний противірусний препарат, якщо його схвалять або дозволять регуляторні органи, може врятувати життя пацієнтів, зменшити тяжкість інфекцій COVID-19 та виключити від дев’яти до десяти госпіталізацій», – сказав голова та головний виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла.

За даними експертів компанії, нова пігулка від Pfizer є ефективною у зниженні ризику госпіталізації або смерті через COVID-19 на 89%. Ці дані були отримані у ході кількох фаз дослідження, які проходили цьогоріч, за участю понад тисячі негоспіталізованих дорослих пацієнтів з COVID-19, які мають високий ризик прогресування до тяжкого захворювання.

Зокрема, з тих, хто вживав Paxlovid, до лікарні потрапили лише 0,8% осіб, порівняно із 7,0% пацієнтів, які отримували плацебо, та, як наслідок, були госпіталізовані або померли (27 з 385 госпіталізовані з 7 наступними смертями). Експеримент проходив по всій Північній та Південній Америці, Європі, Африці та Азії, причому 45% пацієнтів перебували у Сполучених Штатах.

Учасники дослідження мали лабораторно підтверджений діагноз інфекції SARS-CoV-2 протягом п’яти днів із легкими та помірними симптомами та повинні були мати принаймні один характерний або основне захворювання, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку важка хвороба від COVID-19.

Побічні явища спостерігалися у 19% випадків, проте вони були легкими за інтенсивністю.

У яких випадках і кому призначатимуть

У разі схвалення або дозволу Paxlovid, створеного у лабораторіях Pfizer, ці ліки стануть першим пероральним противірусним засобом, який є інгібітором протеази SARS-CoV-2-3CL. Дія таких ліків полягає у запобіганні реплікації вірусу.

Компанія вважає, що ці ліки можна було б призначати ширше як домашнє лікування, щоб допомогти зменшити тяжкість захворювання, госпіталізації та смертність, а також зменшити ймовірність зараження після контактів з інфікованими серед дорослих.

Фармвиробник обіцяє забезпечити новими ліками установи охорони здоров’я по всьому світу, із гарантією рівного та широкого доступу для людей.

Порушення у дослідженнях вакцини

А тим часом, британський науковий журнал BMJ повідомив про низку порушень та фальсифікацій, які були виявлені під час клінічних досліджень вакцини Pfizer-BioNTech, які проводилися на базі компанії Ventavia Research Group.

Сама компанія заявила про початок власного розслідування цих фактів.

Читайте також

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?