Підготовка до наземної операції у Газі продовжується, терористи ХАМАС приречені — Нетаньяху
Категорія
Світ
Дата публікації

Підготовка до наземної операції у Газі продовжується, терористи ХАМАС приречені — Нетаньяху

Беньямін Нетаньяху
Джерело:  Sky News

Терміни проведення операції у Газі одноголосно визначаються кабінетом, який керує війною, разом з начальником Генерального штабу. Наразі забезпечуються найкращі оптимальні умови для проведення наземної операції ЦАХАЛ.

Ізраїль продовжує підготовку до наземної операції у Газі

Ізраїль планує підготовку до операції у Газі.

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Він зазначив, що підготовка до введення військ у Газу продовжується, а Армія оборони Ізраїлю вже знищила тисячі терористів.

Всі бойовики ХАМАСу приречені, – наголосив прем'єр.

При цьому він відмовився розкривати деталі планів Ізраїлю щодо наземної операції, оскільки вони мають бути невідомими громадськості.

Я хочу внести ясність: терміни проведення операції ЦАХАЛу одноголосно визначаються кабінетом, який керує війною, разом з начальником Генерального штабу. Ми працюємо для того, щоб забезпечити найкращі оптимальні умови для проведення наступних операцій, – додав Нетаньяху.

Глава ізраїльського уряду також розповів, що в країні оголосять національний день жалоби на згадку про загиблих внаслідок дій ХАМАС.

Наземна операція Ізраїлю: що відомо

7 жовтня бойовики ХАМАС розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств публікували у соцмережах.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила початок операції проти ХАМАС, метою якої є знищення терористів. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Газа.

Також планується наземна операція у Секторі Газа. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки.

Але 25 жовтня у ЗМІ з'явилася інформація, що Нетаньяху готовий відстрочити введення військ, щоб вести переговори про заручників.

За інформацією журналістів американського видання Axios, Нетаньяху готовий дати час на проведенння переговорів щодо звільнення утримуваних терористами ХАМАС заручників.

Окрім цього співрозмовники видання зазначають, що на відкладенні проведення наземної військової операцїі у секторі Гази також наполягає президент США Джо Байден, який прагне, щоб надіслана гуманітарна допомога надійшла якомога більшій кількості палестинців.

США також очікують, що територію Газb зможуть покинути більше 500 американських громадян.

Журналісти відзначають, що у Нетаньяху "є свої причини зволікати". Прем'єр Ізраїлю, незважаючи на тиск з боку чиновників, які вимагають швидких дій проти ХАМАС, не схильний до ризику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?