Прем'єр Ізраїля Нетаньяху вперше після початку війни провів переговори із Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Ізраїля Нетаньяху вперше після початку війни провів переговори із Путіним

Нетаньяху та Путін
Джерело:  The Times of Israel

Прем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху вперше після атаки терористів ХАМАС провів переговори із кремлівським диктатором та військовим ззлочинцем Володимиром Путіним. 

Що відомо про переговори Нетаньяху із Путіним

В офісі глави ізраїльського уряду зазначили, що телефонна розмова між Нетаньяху та кремлівським диктатором відбулась увечері, 16 жовтня.

Однак у Нетаньяху не навели подробиць розмови.

У той же час у Кремлі заявили, що предметом обговорення був конфлікт в Ізраїлі, викликаний атакою терористичного палестинського угруповання ХАМАС.

До ізраїльської сторони доведено ключові моменти сьогоднішніх телефонних контактів із лідерами Палестини, Єгипту, Ірану та Сирії, - йдеться у повідомленні пресслужби Кремля.

Що кажуть в Росії

Між тим, за інформацією підконтрольних Кремлю пропагандистських ЗМІ, Путін нібито заявив про відповідні кроки Москви із метою нормалізації ситуацїі та недопущення розширення конфлікту.

Також у пресслужбі Кремля повідомляють, що Путін проінформував про кроки, яких вживає Росія для сприяння нормалізації ситуації, недопущення подальшої ескалації насильства та запобігання гуманітарній катастрофі в секторі Газа.

Путін підтвердив принципову готовність Росії працювати в інтересах припинення конфлікту.

Раніше російський президент провів телефонні розмови з лідерами Ірану, Єгипту, Сирії та Палестинської автономії.

При цьому, як повідомляється, Путін висловив співчуття рідним загиблих ізраїльтян, засуджуючи "будь-які дії, жертвами яких стає цивільне населення, зокрема жінки та діти".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?