Підполковниця СБУ виправдовувала війну РФ проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Підполковниця СБУ виправдовувала війну РФ проти України

Підполковниця СБУ виправдовувала війну РФ проти України
Джерело:  online.ua

СБУ продовжує викривати осіб, підозрюваних у протизаконних дій стосовно України. Цього разу одною з таких стала посадовиця СБУ у Рівненській області.

Джерело: Служба безпеки України, ДБР

Підозрювана у лавах СБУ

Служба безпеки України повідомляє, що силами Головного управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Державним бюро розслідувань було викрито на антиукраїнській діяльності посадовицю одного з регіональних органів Служби.

Повідомляється, що жінка проходила службу в правоохоронному органі з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не проявляла.

За словами СБУ, вона виправдовувала збройну агресію Росії проти України та заперечувала військові злочини російських окупантів.

Повідомляється, що посадовиця інтерпретувала російський ракетний удар по пологовому будинку в Маріуполі як «нагнітання обстановки» та заперечувала факти ворожих обстрілів Запорізької АЕС.

Вона також заявляла, що війна в Україні вигідна США, наголошувала, що «Захід переслідує власні інтереси» та загалом просувала російські наративи.

Крім того, захоплювалась політикою самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка та шкодувала, що Янукович покинув країну у 2014 році. Звинувачувала українську владу повномасштабному вторгненні РФ через те, що та не визнала «автономними» Донецьку та Луганську області.

Фігурантці, за словами СБУ, повідомлено про підозру за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікацію її учасників, вчинене службовою особою.

Наразі, каже СБУ, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Вона відсторонена від займаної посади та , за результатами розслідування буде прийняте рішення щодо її подальшого звільнення.

Фігурантці загрожує до 8 років позбавлення волі.

Зрадники в державних відомствах

13 лютого співробітники СБУ також затримали колишнього військового, що у 2014 році перейшов на бік окупантів.

Чоловіка затримали в одному із селищ Запорізької області.

Мешканець регіону на початку російської агресії у Криму не прибув до військової частини на підконтрольній Україні території, добровільно приєднавшись до лав армії РФ.
Згодом він переїхав до підконтрольної Україні території, де переховувався від правоохоронців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?