Підрозділи ЦАХАЛ знайшли тунель бойовиків ХАМАС під лікарнею "Шифа" у Газі — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Підрозділи ЦАХАЛ знайшли тунель бойовиків ХАМАС під лікарнею "Шифа" у Газі — відео

Тунель ХАМАС
Джерело:  The Israel National News

Глибокі сходи ведуть до входу в 10-метрову шахту тунелю ХАМАС, що складається з різних ступенів захисту, включаючи вибухозахищені двері та вогневу яму. 

ЦАХАЛ знайшов 55-метровий тунель бойовиків

Підрозділи Армії оборони Ізраїлю та ізраїльської контррозвідки ШАБАК 19 листопада виявили тунель завдовжки 55 м, що знаходиться на глибині 10 м під комплексом лікарні "Шифа" у Газі.

Командування ЦАХАЛ вважає споруду частиною інфраструктури палестинського терористичного угрупування ХАМАС.

Глибокі сходи ведуть до входу в шахту тунелю, що складається з різних ступенів захисту, включаючи вибухозахищені двері та вогневу яму. Цей тип дверей використовується терористичною організацією ХАМАС щоб блокувати доступ ізраїльських сил до командних центрів та підземних об'єктів, які належать ХАМАС, – йдеться у повідомленні.

Шахту тунелю було виявлено на території лікарні під навісом поруч із автомобілем, у якому була велика кількість зброї, у тому числі РПГ, вибухівка та автомати Калашнікова.

ЦАХАЛ та ШАБАК продовжують досліджувати маршрут тунелю.

Це ясно засвідчує, що численні будинки в комплексі лікарні використовуються ХАМАСом як прикриття для терористичної інфраструктури та діяльності. Це ще одне свідчення цинічної манери, з якою ХАМАС використовує мешканців Гази як живий щит для своєї вбивчої терористичної діяльності, – наголосили у ЦАХАЛ.

ХАМАС збудував тунелі під Газою за гуманітарні кошти

Як заявила посол Ізраїлю у Великій Британії Ципі Хотовелі, члени угруповання для будівництва такого "підземного тунельного міста" використав усю гумдопомогу, яка надійшла до Гази за останні кілька років.

Кожен тунель коштував 3 млн дол – загалом Ізраїль виявив понад 30 тунелів, – розповіла ізраїльська посолка.

Також Хотовелі підрахувала, що населенню сектору Газа можна було б надати гуманітарну допомогу на суму 100 млн дол.

Проте ні, ХАМАС створив цю військову машину, це жахливе підземне метро, – наголошує вона.

Дипломат додала, що фінансова підтримка міжнародної спільноти використовувалася бойовиками, і фактично це було "зловживання".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?