Підсанкційний олігарх Павло Фукс отримав резидентство у Великій Британії — The Guardian
Категорія
Світ
Дата публікації

Підсанкційний олігарх Павло Фукс отримав резидентство у Великій Британії — The Guardian

Підсанкційний олігарх Павло Фукс отримав резидентство у Великій Британії — The Guardian
Джерело:  online.ua

Український та російський олігарх Павло Фукс, який перебуває під українськими санкціями, отримав резидентство у Великій Британії, отримавши спецвізу для багатіїв.

Джерело: The Guardian

Фукс отримав золоту візу на проживання в Британії

Громадянин України Павло Фукс, який потрапив під санкції у 2021 році, також перебуває під кримінальним провадженням за шахрайство та ухилення від сплати податків в Україні.

The Guardian встановив, що Фукс, відомий як постійний відвідувач ексклюзивного ресторану Mayfair, отримав так звану золоту візу в 2012 році, а потім безстроковий дозвіл на перебування у Великій Британії в 2017 році.

ЄС, США та Велика Британія не встановлювали обмежень щодо Фукса, що означає, що він має право вести бізнес у Британії та подорожувати до та з Лондона.

Свою початкову візу Фукс отримав у 2012 році за схемою інвесторів першого рівня, яка надавала дозвіл на проживання у Великій Британії багатим іноземним громадянам, готовим інвестувати щонайменше 1 мільйон фунтів стерлінгів у країну.

Уряд скасував цю схему у 2022 році, коли Росія готувалася до повномасштабного вторгнення в Україну.

Що відомо про Павла Фукса

Фукс розбагатів у перші роки режиму Володимира Путіна, займаючись російськими банками та нерухомістю.

Олігарх заявляє, що не був у РФ з 2015 року, оскільки режим Путіна намагався чинити економічний тиск на Україну після окупації Росією Криму.

У 2021 році проти Фукса ввели санкції в Україні, які включають заморожування його активів, припинення дії дозволів на бізнес і заборону на переказ коштів за кордон.

51-річний Фукс сказав, що виїхав з України легально після початку повномасштабного вторгнення.

У травні українська влада порушила кримінальне провадження проти Фукса за підозрою в шахрайстві та ухиленні від сплати податків, пов'язаних з придбанням великих промислових підприємств.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?