Підсанкційний олігарх Павло Фукс отримав підозру за фінансові махінації
Категорія
Україна
Дата публікації

Підсанкційний олігарх Павло Фукс отримав підозру за фінансові махінації

Підсанкційний олігарх Павло Фукс отримав підозру за фінансові махінації
Джерело:  online.ua

Українському підсанкційному олігарху Павлу Фуксу повідомили про підозру в масштабних фінансових махінаціях зі стратегічними підприємствами України та систематичному ухиленні від сплати податків.

Джерело: СБУ

СБУ викрила Фукса на фвнансових махінаціях

Слідство встановило, що з 2018 року Фукс незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 млрд грн.

Його холдинг шукав підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити у збанкрутілих банках.

Потім ділки викуповували у банківських установ «кредитні зобов’язання» цих об’єктів за безцінь. Це давало змогу втручатися у їхню господарську діяльність.

Потім активи українських заводів та інфраструктурних об’єктів заморожували, блокували їхню діяльність чи доводили до банкрутства, - зазначають в СБУ.

Фукс зі спільниками приховували джерела фінансування своїх оборудок та реальних «замовників» через складні фінансові махінації.

Щоб приховати свої дії, вони використовували понад 100 афілійованих комерційних структур.

У ході цих махінацій зловмисники отримували надприбутки та ухилялися від сплати податків. Наприклад, лише від однієї з таких оборудок сума збитків, завданих державі, сягає майже 100 млн грн, - йдеться в заяві СБУ.

Тепер Фуксу та двом топменеджерам холдингу повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Також накладено арешт на корпоративні права та рахунки 101 задіяної у протиправній діяльності компанії, права вимоги за понад 1600 викупленими кредитами, понад 240 об’єктів нерухомості і транспортних засобів учасників схеми. Частину арештованих активів уже передано в управління АРМА.

У 2021 році РНБО запровадила санкції проти Фукса.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?